Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon (seksuele/ongewenste omgangsvormen en Integer gedrag)

Vertrouwenspersoon FIT Boys
Bart de Vries
tel.nr. (0593) 79 50 74
e-mail ar.devrieskleine@gmail.com

Vertrouwenspersonen KNVB: https://www.knvb.nl/over-ons/contact/vertrouwenspersonen
Vertrouwenspersonen NOC NSF: https://www.nocnsf.nl/help-het-is-mis-ik-wil-contact

Altijd vertrouwelijk
Zonder overleg zal dit ook nooit verder komen dan diegene die mij benadert en ondergetekende.

—————————————————————————————————————–
Helaas is hierop 1 uitzondering:
Als het om een mogelijk strafbaar feit gaat, of een ernstig vermoeden daarvan, dan ben ik als vertrouwenspersoon, maar ook diegene die bij mij komt, wettelijk verplicht dit aan de juiste instanties door te geven.
——————————————————————————————————————

Als men precies wil weten wat ik voor iemand kan betekenen en wat ik wel en niet mag, lees dan onderstaand verder.

Hierboven staan de links naar de websites van de KNVB en het NOC NSF, waar tevens de telefoonnummers en contactadressen opstaan van de KNVB en het NOC*NSF en is er uitleg over het begrip Seksuele intimidatie en het begrip Integriteit.

Aandachtspunten

 • Ik ben geen onderdeel van de vereniging Fit Boys.
 • Ik hoef ook geen verantwoording af te leggen aan het bestuur.
 • Wat besproken wordt is vertrouwelijk.
 • Ik kan ook gewoon eens een luisterend oor zijn voor iemand die eens iets wil controleren of toetsen.
 • Ik kan zelf contact zoeken met b.v. de KNVB.
 • Ik kan, indien nodig, overleg plegen met andere vertrouwenspersonen.
 • Op verzoek zou ik woordvoerder kunnen zijn voor iemand.
 • Ook verbeterpunten kunnen via de vertrouwenspersoon worden doorgespeeld.
 • Ik zou ook mee kunnen gaan voor een gesprek.
 • Ik zal en kan nooit een onderdeel van een zaak worden.
 • Mochten er bepaalde lijnen op duiken in gesprekken kan in overleg besloten worden om dit uit te zetten naar b.v. de club of de KNVB (al dan niet anoniem).
 • Het bestuur kan vragen om een terugkoppeling van de ervaringen die zijn opgedaan.
 • Afhankelijk van wat er heeft gespeeld zal dit alleen maar mogelijk zijn als de vertrouwelijkheid niet in het geding komt. Deze moet ten allen tijde gewaarborgd zijn en blijven.

Even voorstellen
Mijn naam is Bart de Vries en ik ben gevraagd of ik vertrouwenspersoon zou willen worden voor de CVV Fit Boys.

Gezien alle landelijke ontwikkelingen en soms incidenten heeft de KNVB samen met de NOC*NSF een beleid uitgezet om binnen alle sportverenigingen in Nederland een plezierig en vooral veilige sportomgeving te creëren. Zoals het altijd al was en hoort te zijn. Onderdelen daarvan zijn o.a. commissies van respect, voorlichting campagnes over omgangsvormen enz. Heel veel clubs zijn gelukkig gewoon goed bezig. Maar er is altijd ruimte voor verbetering en er wordt nog steeds veel geleerd en verbeterd.

De meeste clubs hebben aanspreekpunten binnen de besturen waar men terecht kan als men ergens mee zit of als er problemen zijn. Voor heel veel zaken werkt dit goed en voelen mensen zich serieus genomen. Er zijn soms echter zaken waar men in eerste instantie liever niet gelijk mee naar een bestuur of een commissie binnen de club wil gaan. Men wil dan misschien liever eens praten met iemand die los van het bestuur staat en onafhankelijk is. Binnen de KNVB en het NOC*NSF zijn daar mogelijkheden voor. Zij hebben aanspreekpunten en ook vertrouwenspersonen daarvoor. De telefoonnummers staan op de sites van bovengenoemde organisaties.

Er werd echter door de KNVB en het NOC*NSF ook geconstateerd dat deze afstand voor persoonlijk contact soms te groot is. Om een contact gesprek makkelijker te maken kiezen clubs er voor om een vertrouwenspersoon, aanspreekpunt aan te stellen in hun regio. Iemand die bekend is met hun vereniging, omgeving, maar er geen directe banden mee heeft. Vandaar dat ik benaderd ben door Fit Boys of ik hier mogelijk iets in zou kunnen betekenen.

Mijn naam is dus Bart de Vries. Ik ben getrouwd met Ria de Vries en heb 3 kinderen. Wij wonen samen nu, met een korte onderbreking, al weer zo’n 30 jaar in Beilen. Twee van mijn kinderen hebben in het verleden gevoetbald. Beiden zijn begonnen bij de voetbal vereniging Beilen en hebben later de overstap gemaakt naar Fit Boys.

Doordat onze kinderen voetbalden kwamen wij dus als ouders ook regelmatig op de velden en is Ria betrokken geraakt bij de CVV Fit Boys. Eerst allerlei ondersteunende taken bij Beilen en later ook bij Fit Boys, als sportverzorgster al weer 10 jaar van het eerste elftal en natuurlijk de rest van de club.

Zelf heb ik er voor gekozen om mij alleen maar bezig te houden met het supporter wezen van mijn kinderen en heel soms kijken bij het eerste elftal.Via mijn werk bij justitie ben ik zo’n 17 jaar geleden gevraagd voor de functie van Vertrouwenspersoon en Integriteit medewerker. Door de jaren heen is deze functie steeds belangrijker geworden en scholingen en symposiums geven steeds meer inhoud en professionaliteit. Je kunt dus wel stellen dat ik redelijk veel ervaring heb op dat gebied en dat ik weet wat ik wel en niet mag en wat ik voor de mensen kan betekenen.

Diep in mijn hart hoop ik eigenlijk dat er niet veel mensen van mij, als vertrouwenspersoon, gebruik komen maken.
Ik ben er namelijk van overtuigd dat de vereniging FIT Boys, als echte familie club er echt alles aan doet om de leden een plezierige en veilige sportomgeving te bieden. Mocht het echter toch nog beter kunnen, heeft men het gevoel dat iets niet goed gaat, wil men ergens eens over praten of heeft men weet van ……? Ja, dan hoop ik er voor die mensen te kunnen zijn.

Waar mensen werken/sporten gaan helaas ook wel eens dingen niet helemaal goed. Een perfecte wereld bestaat “helaas” nog niet. Maar we kunnen er wel met elkaar en dan met name de nadruk op met elkaar, aan werken dat “sport” plezier de boventoon voert en dat we trots mogen zijn daar aan mee gewerkt te hebben.
Men kan dus ten alle tijde contact met mij opnemen als men daar behoefte aan heeft.
Ik kan zeker een luisterend oor zijn en waar mogelijk advies geven.
tel.nr.: (0593) 79 50 74 of e-mail ar.devrieskleine@gmail.com