Informatie

FIT Boys wil een toegankelijke vereniging zijn, laagdrempelig en een plaats waar iedereen zich thuis voelt in een gemoedelijke sfeer. Zo optimaal mogelijk gebruik maken van een prachtige accommodatie en sportieve uitdagingen aangaan in een respectvolle sfeer. Voetballen bij FIT Boys is voor iedereen haalbaar en dit in een veilige, sociale en sportieve omgeving. Onze jeugdopleiding stimuleert het teamgevoel en haalt voetbalkwaliteiten naar boven. Zowel opvoedend als disciplinair met een focus op betere prestaties. De trainers zijn leden van de vereniging die met veel enthousiasme de elftallen training geven.

Op 24 augustus 1953 is c.v.v. FIT Boys opgericht. Naar verluidt door een groep mannen die enkele malen per week op de fiets naar Westerbork moesten om daar te voetballen, omdat er in Beilen geen Christelijke voetbalvereniging was. Er was en is nog altijd behoefte aan een sportieve omgeving met een sfeer van respect en het naleven van Christelijke waarden. Na het 50-jarig jubileum groeide de club naar het grootste aantal leden in zijn geschiedenis en is inmiddels één van de grootste/de grootste verenigingen in de gemeente Midden-Drenthe. Voetballend vertegenwoordigt met veertien seniorenteams waarvan vier reguliere veldteams, twee zaalteams, vier damesteams (ST Beilen/FIT Boys VR1, VR2 7×7 en VR3 7×7, zaal VR1) en vier 7×7-teams (2 35+ en 2 45+), 14 jeugdteams, waaronder de ST Beilen/FIT Boys MO17-1 en de bengels (4-6 jarigen). Met ruim tweehonderdvijfentwintig vrijwilligers en een voltallig bestuur heeft de club nog altijd bestaansrecht en kan het zelfstandig zijn. Het is aan hen te danken dat er gevoetbald kan worden en dat de vereniging kan functioneren. Wij zijn hier trots op!

Bij FIT Boys thuis op sportpark Noord-West worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder sportdagen voor GGZ en voetbalacademie Noord. Samen met de CSG worden jeugdleiders en trainers opgeleid alsmede wordt de BOS-opleiding tot veldscheidsrechters georganiseerd. Dit is maar een greep uit de lijst van activiteiten.

Wist u dat FIT Boys een eigen ‘klussendienst’ heeft, in de vorm van de donderdagochtendploeg? Stuk voor stuk geweldige mensen die altijd klaarstaan om te zorgen dat het complex er tiptop bij blijft liggen. FIT Boys heeft het, en dat maakt deze vereniging bijzonder.

FIT Boys is trots op een aantal leden die in het heden en in het verleden bijzondere bijdragen hebben geleverd aan de voetbalclub. Daarom noemen wij ze ereleden; Hendrik Pot [overleden], Henk Bontsema [overleden], Fokko Polman [overleden], Ab Sanders, Jan Koster en Harm Meijering.

Een woord van dank ook aan de sponsoren! Niet meer weg te denken binnen onze vereniging. Prachtige shirts zijn daar een uiting van, we staan er k[l]eurig op. Het valt voor veel bedrijven niet mee om lokale verenigingen te steunen, daarom zijn wij erg blij met de bijdrage van een aantal bedrijven die mede ons bestaansrecht beïnvloeden.