FIT Boys 1 pakt 1e 3 bekerpunten tegen Pesse

20 augustus 2016

Zaterdagmiddag speelde de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding in de 1e ronde van de bekerpoule tegen sv Pesse zaterdag. Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor goede prestaties in het heden. In het seizoen 2013/2014 waren beide teams competitiegenoten en werd het 29 maart uit 1 – 4 voor FIT Boys en 14 september thuis 2 – 1. Pesse degradeerde dat seizoen naar de 4e klasse. In het seizoen 2009/2010 werd het op 17 april 2 – 0 voor FIT Boys en op 12 september won Pesse met 3 – 2. Deze zaterdagmiddag was wel duidelijk dat FIT Boys de betere ploeg was en aan haar stand verplicht is deze wedstrijden tegen Pesse te winnen. Maar het niveau van de wedstrijd was niet erg goed en FIT Boys kon de 1e helft het net niet vinden. De grootste kans was nog voor spits Joshua Leasa, maar hij schoot van twee meter afstand in de handen van de Pesse-keeper. Matthijs Bonnen kreeg ook nog een kansje, maar schoot naast. Zo gingen de beide teams met een 0 – 0 tussenstand rusten.

De tweede helft ging FIT Boys verder waar het de 1e helft mee geĆ«indigd was: kansen missen. Wederom was het spits Joshua Leasa die een grote kans kreeg, maar heel sociaal de bal aflegde op de meegelopen Leon Timmerman. Die kon er helaas niets mee en dus weg kans. Uiteindelijk vielen er toch doelpunten en die konden ook niet uitblijven bij een balbezit van FIT Boys van meer dan 70 procent. Eerst was het de mee opgekomen laatste man Tim Seubring die uit een corner raak kopte (1 – 0). Daarna was Leon Timmerman erg attent. De Pesse-keeper redde fantastisch om een inzet, maar Leon kon de losgelaten bal eenvoudig intikken (2 – 0). Matthijs Bonnen nam het slotakkoord voor zijn rekening door een vrije bal van Leon Timmerman prima af te ronden (3 – 0). FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting had een erg rustige middag met een bal voor zijn doel langs en een mislukt schot op doel en hoefde eigenlijk niet te douchen. Al met al een matige vertoning met een goede afloop en dito score (3 – 0).

Woensdag 24 augustus speelt FIT Boys 1 om 18:45 uur thuis tegen Wijster 1 op Sportpark Noord-West.