FIT Boys 1 verliest van beter Hardenberg’85 1

2 december 2017

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-equipe van trainer/coach Alex Padding ging deze late zaterdagmiddag (aanvang 15:15 uur in de mist en de kou) op bezoek in Hardenberg om tegen Hardenberg’85 1 te spelen. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst werd vooraf nog geconstateerd. En dat werd deze middag waarheid. Daar waar vorig seizoen nog met 1 – 4 werd gewonnen, werd deze middag kansloos verloren met 6 – 1. Bij rust stond het al 3 – 0 door twee standaardsituaties (corner en vrije bal) en een schot van net buiten de zestien. Bij 5 – 0 mocht FIT Boys iets terugdoen in de persoon van Jos Gerding, maar Hardenberg’85 had het slotakkoord (6 – 1). Een terecht verlies en nu worden de komende twee wedstrijden tegen SVN’69 en FDS erg belangrijk.

Hardenberg’85 heeft sinds dit seizoen spits Rick Broek, die terugkwam van Hoofdklasser HZVV, weer binnen de gelederen. Goed voor 10 doelpunten en daarmee topscoorder in de 3e klasse D. En deze spelers zou vandaag van zich doen spreken. Op het kunstgras van Hardenberg begon FIT Boys goed aan de wedstrijd en probeerde van achteruit steeds op te bouwen. Toch was er veel balverlies en daardoor kon Hardenberg ook aan aanvallen denken. Rond de 4e minuut kreeg Hardenberg een corner en deze werd bij de 1e paal snoeihard binnengekopt door Patrick Meijer (1 – 0). Een tegenvaller en een streep door de rekening. FIT Boys bleef volharden in opbouwen, waarbij er te vaak balverlies werd geleden. De lange bal op spits Ruud Seubring werd te weinig gezocht. Dit hielp Hardenberg in het zadel, die veelvuldig de vleugels zochten om zo diverse aanvallen op te zetten. De 2 – 0 in de 21e minuut werd gemaakt door spits Rick Broek vanaf de rand zestien. Een streep in de bovenhoek waar FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting alleen maar naar kon kijken. In de 41e minuut bepaalde Rick Broek de ruststand op 3 – 0. Een vrije bal op de rand zestien werd door hem met uiterste precisie langs de muur in de bovenhoek geplaatst. Rust.

De tweede helft kwam Jesse Turkstra binnen de lijnen voor de geblesseerde Julian Boom (weer zijn schouder). Er werd eerst 10 minuten in dezelfde opstelling doorgespeeld, maar zo rond de 55e minuut begon laatste man Tim Seubring steeds nadrukkelijker door te schuiven en speelde FIT Boys achterin één-op-één. Het was spelen met vuur voor een beter resultaat en FIT Boys wist hierdoor voorin ook kleine kansjes te creëren. Maar zoals zo vaak dit seizoen heeft de Groen-gele formatie moeite met afronden. In de 61e minuut scoorde Rick Broek zijn 3e (hattrick) en gooide zo de wedstrijd definitief in het slot (4 – 0). Toen in de 78e minuut ook nog de 5 – 0 viel (Roy Meijerink) was het geloof in een beter resultaat definitief weg bij FIT Boys. Jos Gerding mocht de spreekwoordelijke eer nog redden met de 5 – 1 (81e minuut). Maar Hardenberg had het slotakkoord. Rik Lennips maakte de 6 – 1 en met dat resultaat moest FIT Boys zaterdagavond de terugreis naar Beilen maken.

De komende twee weken speelt FIT Boys twee finales. Zaterdag 9 december wacht thuis om 14:30 uur nummer 10 SVN’69. En zaterdag 16 december speelt de ploeg uit tegen nummer 9 FDS ook om 14:30 uur. Kan de ploeg aanhaken onderin het linker rijtje of moet het de blik naar beneden blijven houden?

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Dirk van Faassen, Tim Seubring, Wilko Stevens, Thijs Oosting, Elwin Dam, Jos Gerding, Julian Boom (Jesse Turkstra), Stefan Eefting (Martijn Bakker), Ruud Seubring en Matthijs Bonnen (Gerald Haandrikman).