FIT Boys 1 wint eerste competitiewedstrijd

6 september 2014

Zonder goed te voetballen won FIT Boys de ouverture van dit seizoen in en tegen Scheemda. Dat het uiteindelijk een overwinning werd zonder franje had de Raven Advies-equipe enigszins aan zichzelf te danken want er werden in de 1e en 2e helft grote kansen gemist om de voorsprong verder uit te breiden.

Beide teams hadden moeite om goed positiespel op de prachtige groen grasmat te leggen. In het eerste kwartier kreeg Sc Scheemda twee vrije trappen op zo’n 10 meter van de goal van FIT Boys maar beide leverden geen doelpunt op. Na dit aftasten kreeg de ploeg uit Beilen meer en meer grip op het spel en werden enkele goede aanvallen opgezet. De eindpass was echter meerdere malen onzuiver waardoor de aanvallen steeds stranden. In de 32e minuut kreeg Rick Koops de mogelijkheid om de score te openen. Na een goede voorzet van Ruud Seubring kon Leon Timmerman binnen koppen. Zijn inzet werd echter gekeerd en Rick Koops leek de bal simpel binnen te tikken. Van drie meter voor de goal ging zijn schot hoog over. In de 35e minuut schoot Ruud Seubring op de goal. De keeper stond aan de grond genageld maar het schot verdween net naast de verkeerde kant van de paal. Als de spitsen het niet afmaken moet ik het maar doen moet Jos Gerding gedacht hebben. Met een zondagsschot schoot hij, in de 37e minuut, via de onderkant van de lat vanaf een meter of 25 raak. In de 41e minuut een vlammend schot van Rick Koops waar de keeper van Scheemda goed op reageerd. Vlak voor rust opnieuw een mogelijkheid voor FIT Boys. Na een voorzet word de bal wederom van dichtbij hoog over geschoten door Tim Seubring.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Een aanvallend onmachtig Scheemda en Fit Boys creerde meerdere kansen maar drukt dit overwicht niet uit in een hogere score waardoor Scheemda tot op het laatste mag hopen op een punt. Mooiste moment van de tweede helft was het lobje van Ruud Seubring in de 61e minuut die vanaf 30 meter de keeper probeerde te verschalken. Deze kon de bal echter net naast het doel tikken. Diverse spelers van FIT Boys kregen in de tweede helft de kans de score verder op te voeren maar geen van deze mogelijkheden werden benut doordat in de eindfase van de aanval te slordig werd omgegaan met het balbezit. Al met al kan trainer Ronald Bosma terugkijken op een prima competitiedebuut in de Zaterdag 3e klasse D.

Zaterdag 13 september om 14:30 uur speelt FIT Boys thuis op sportpark Noord-West tegen ZZVV.