FIT Boys pakt overtuigend eerste winst

14 oktober 2017

De Auto Beilen-/DS Reclame-equipe ontving thuis op Sportpark Noord-West OZC uit Ommen. De equipe van trainer/coach Alex Padding begint langzamerhand weer compleet te worden en de ziekenboeg loopt aardig leeg. De intenties van FIT Boys waren deze middag duidelijk. Druk zetten op de achterhoede van OZC en op de helft van OZC spelen. Dat lukte deze zonnige middag uitstekend en FIT Boys was bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. De eerste helft kreeg de groen-gele formatie al aardig wat kansen om de score te openen. In de 2e helft viel de meer dan terechte 1 – 0 (Ruud Seubring) en die stond na 90 minuten nog op het scorebord. De eerste winst voor FIT Boys dit seizoen.

Op een zonovergoten Sportpark Noord-West kon het aanwezige publiek deze middag genieten van een gretig en sterk spelend FIT Boys. OZC werd vanaf de eerste minuut vast gezet op eigen helft en moest steeds weer noodgedwongen de lange bal spelen. Dit betekend veel balverlies en daardoor veel balbezit voor FIT Boys. Omdat FIT Boys vaak nog te onrustig was aan de bal, waren de echte 100% kansen op één hand te tellen. Hoewel OZC één 100%-kans kreeg, een kopbal verdween net voorlangs, bleef de brilstand na 45 minuten op het scorenbord.

Na de rust bleef FIT Boys de sterkere ploeg, voetbalde het ook nadrukkelijk op de helft van OZC maar viel dat broodnodige doelpunt maar niet. OCZ bleek weinig klaar te spelen en had erg veel balverlies bij de opbouw van achteruit. Rond de 55e minuut kreeg spits Ruud Seubring de uitgelezen kans op de 1 – 0. Hij kapte in de zestien zijn directe tegenstander prima uit maar schoot in plaats van in de lange hoek tegen de OZC-keeper aan. Na en uur spelen kwam de terechte 1 – 0 op het scorebord. Na een prima aanval over rechts, kwam de bal hard voor en was Ruud Seubring er als de kippen bij om met de punt van de schoen de bal binnen te tikken. Een terechte voorsprong. Ook na de deze 1 – 0 bleef FIT Boys de bovenliggende partij en kon OZC geen echte vuist maken. Zo floot de prima leidende scheidsrechter Boland na 90 minuten voor het einde en hield FIT Boys de 3 punten meer dan terecht in eigen huis. Daar konden na afloop vriend en vijand het over eens zijn.

Volgende week zaterdag speelt FIT Boys andermaal thuis om 14:30 uur op Sportpark Noord-West tegen LTC 1.