FIT Boys pakt overwinning in slotminuten

27 januari 2018

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-equipe speelde thuis op Sportpark Noord-West een ‘6 punten’ wedstrijd. Tegenstander was de rode lantaarndrager SCN, dat 3 punten achterstand had op FIT Boys voor deze wedstrijd. Op een redelijk goed bespeelbaar hoofdveld was SCN qua kansen de bovenliggende partij in de eerste helft. De paal en de keeper stonden succes voor SCN in de weg. FIT Boys kwam de tweede helft prima uit de kleedkamer en kwam meer dan terecht op 1 – 0 door Stefan Eefting. SCN ging drukken en in de 81e minuut werd het 1 – 1. Dat leek de eindstand, maar omdat SCN ruimte weg bleef geven kon Christiaan Trijbels zich kronen tot Matchwinner (2 – 1). De zeer belangrijke 3 punten bleven zo in Beilen.

Na de winterstop en enkele oefenwedstrijden was het voor FIT Boys eindelijk weer tijd voor een competitiewedstrijd. De ploeg van trainer/coach Alex Padding wil de blik omhoog werpen en dat moest beginnen met een overwinning thuis op nummer laatst SCN. De eerste helft kreeg FIT Boys maar moeilijk vat op het spel van SCN. De tweede en afvallende ballen waren bijna aldoor voor SCN. Zo kwam FIT Boys niet in zijn spel en moest het mee in het fysieke spel van SCN. FIT Boys had vaak de bal, maar door slordig balverlies en een snelle omschakeling had SCN de kansen. Bij een uitbraak over links stond de paal succes in de weg voor SCN. En even later kon keeper Peter Jan Oosing ter nauwer nood redden met de voeten op een inzet van een doorgebroken SCN-speler. Een achterstand bij rust had makkelijk gekund.

In de rust drukte trainer Alex Padding de ploeg op het hart om te blijven voetballen en de bal het werk te laten doen. En FIT Boys kwam prima uit de kleedkamer. In de eerste fase van de tweede helft ging de bal prima van voet tot voet en konden er enkele prima aanvallen op de mat worden gelegd. Het logische gevolg was de 1 – 0 voorsprong en Stefan Eefting was de doelpuntenmaker (52e minuut). In de daarop volgende fase bleef FIT Boys de beter voetballende ploeg, maar langzamerhand kantelde de wedstrijd. SCN ging wat opportunistischer spelen en zocht sneller de spitsen. Met het nodige kunst en vliegwerk en goed keeperswerk van Peter Jan Oosting kon FIT Boys de voorsprong vasthouden. Toch drukte SCN FIT Boys ver terug en hing de gelijkmaker in de lucht. En die kwam er in de 84e minuut toen Rolf Elema de 1 – 1 maakte. Aan een gelijkspel hadden beide teams niets en met name SCN wilde doordrukken. Hierdoor werden de ruimtes achterin bijĀ  SCN groot en kon FIT Boys met de rappe vleugelspelers Stefan Eefting en Christiaan Trijbels vol op de counter spelen. Keeper Peter Jan Oosting leidde de 2 – 1 in. Zijn uittrap kwam bij spits Tim Seubring, die de bal prima doorkopte op Christiaan Trijbels. Hij sneed de zestien in, zag niemand voor het doel en verschalkte de SCN-keeper in de korte hoek (90e, 2 – 1). SCN speelde in de blessuretijd alles of niets, maar het werd niets. De drie punten bleven in Beilen en die werden uitbundig gevierd door FIT Boys.

Door deze overwinning steeg FIT Boys een plaatsje ten koste van BSVV. En dat is volgende week 3 februari nu uitgerekend de tegenstander uit in Bovensmilde. Weer een ‘6 punten’-wedstrijd dus.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Jeroen Boelen, Wilko Stevens, Dirk van Faassen, Jesse Turkstra, Elwin Dam, Ruud Seubring, Matthijs Bonnen, Stefan Eefting, Tim Seubring en Christiaan Trijbels.