FIT Boys speelt knappe partij tegen sterk LTC

25 augustus 2015

De Raven Advies-equipe ging dinsdagavond op bezoek bij 2e klasser LTC uit Assen. De ziekenboeg was nog goed gevuld (Rick Koops, Wilko Stevens en Leon Timmerman), maar Gerald Haandrikman sloot weer aan bij de groep. Youngster Thijs Oosting, net overgekomen uit de A-junioren, lijkt de rechtsback plek op te eisen met overtuigend en sterk spel. Verder namen A-junioren Dirk van Faassen en Martijn Bakker (overgekomen uit de A-junioren) plaats op de bank. Het begin van FIT Boys was ronduit zwak en binnen enkele minuten lag de 1 – 0 al achter keeper Peter Jan Oosting. Daarna pakte de ploeg van trainer/coach Ronald Bosma het goed op en probeerde LTC overal op het veld vast te zetten door achterin bij vlagen één-op-één te spelen om zo te kunnen doordekken. LTC beschikt over een goed voetballende ploeg en ook de keeper speelt goed mee en kon met strakke crosspasses zijn ploeg steeds weer onder de druk uitpelen. Toch kreeg FIT Boys ook een goede kans om te scoren uit een corner. De bal bleef hangen in het vijfmeter gebied, maar niemand van FIT Boys kon afdrukken. Rond de 25e minuut was er balverlies op het middenveld en was de FIT Boys-verdediging uit positie. Eerst was Rick Oosterhuis uit positie en kon zijn man voorgeven. Voor het doel was Thijs Oosting net te laat en zijn directe tegenstander maakte de 2 – 0. Met deze linksbuiten is direct de beste speler aan LTC zijde genoemd. Thijs had zijn handen vol aan hem en zag hem vaak voorbij gaan, al speelde Thijs overall een prima partij.

Na de rust bleef FIT Boys de wedstrijd positief benaderen, speelde van de goal af en ging absoluut niet voor het beperken van de schade. Het bleef druk vooruit zetten en gaf daardoor ook ruimte weg. Tot een uur spelen kon FIT Boys LTC van scoren houden en legde het bij vlagen ook nog enkele goede aanvallen op de mat. Mark Visser kwam steeds goed door op rechts, maar vaak was de eindpas onnauwkeurig en leverden deze mogelijkheden geen kansen op. In de 66e minuut tilde LTC de score naar 3 – 0 en was de wedstrijd definitief beslist. FIT Boys bleef van het doel voetballen en bij een goede aanval door het midden werd Mark Visser met een steekbal uitstekend vrij gespeeld. Alleen voor de keeper, ook één van de betere spelers aan LTC-zijde, wist hij deze niet te passeren. Het slotakkoord was voor de linksbuiten van LTC die met een prima actie zich vrijspeelde en de bal feilloos laag in de lange hoek binnenschoot (4 – 0). Je zou je haast afvragen wat deze speler te zoeken heeft bij een 2e klasser, want de kwaliteit droop van deze speler af. Gezien het spelbeeld en de manier waarop de jonge FIT Boys-ploeg LTC partij gaf, was de 4 – 0 einduitslag enigszins geflatteerd. LTC won wel terecht en lijkt met ONT, dat met 4 – 0 won van Griffioen, uit te maken wie doorgaat in de beker.

29 augustus speelt FIT Boys om 14:30 uur de laatste bekerwedstrijd tegen Griffioen op sportpark Noord-West.