Vroege goal betekent verlies voor FIT Boys 1

7 oktober 2017

(Foto’s: Ria de Vries, verslag met dank aan ZZVV)

De Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding heeft door een vroege tegengoal tegen ZZVV geen punten uit Zuidwolde weten mee te nemen. Daar waar de statistieken in het voordeel van FIT Boys spraken, was de praktijk anders. In de 4e minuut viel de 1 – 0 en die wist ZZVV met succes over de eindstreep te spelen. FIT Boys probeerde het wel, kreeg ook kansen op de gelijkmaker door Ruud Seubring en Christiaan Trijbels maar trof geen doel. Zo stond ook na 95 minuten de 1 – 0 nog steeds op het scorebord en staat FIT Boys na 2 gespeelde wedstrijden nog op 0 punten.

Op een nat Woltingeslag was ZZVV aan het begin van de wedstrijd de beter ploeg en kreeg het ook direct al twee goede kansen, die er niet in gingen. Maar binnen 5 minuten lag het eerste doelpunt toch achter FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting. Een voorzet van ZZVV werd verkeerd ingeschat door Peter Jan Oosting waardoor ZZVV-spsler Janou van Veen bij de tweede paal tegendraads raak kon koppen. ZZVV probeerde het daarna met wat schoten van afstand en een kopbal. FIT Boys kreeg op slag van rust de eerste grote kans. Ruud Seubring leek centraal te kunnen doorstoten, terwijl de verdedigers van ZZVV voor hands appelleerden, maar hij had te veel tijd nodig waardoor ZZVV slechts een corner hoefde weg te geven.

ZZVV kwam ook na rust fel uit de startblokken en kreeg kansen op de 2 – 0. In het verloop van de 2e helft kreeg FIT Boys ook kansen en werd de ZZVV-doelman ook getest. In de 65e minuut leek de ZZVV-goalie bijna kansloos toen Christiaan Trijbels de bal centimeters naast de paal werkte nadat ZZVV slordig balverlies leed in de eigen zestien. Ook in de ruim vijf minuten blessuretijd werd er niet meer gescoord waardoor ZZVV na drie overwinningen in drie wedstijden op doelsaldo koploper blijft in de derde klasse D en FIT Boys nog wacht op de eerste punten.

Volgende week 14 oktober speelt FIT Boys thuis op Sportpark Noord-West om 14:30 uur tegen nummer 4 OZC.