FIT Boys 2 wint makkelijk met 4 – 0

24 september 2016

Op misschien wel de laatste warmste dag in september stond de wedstrijd Fit Boys 2 tegen Onstwedder Boys 2 ingedeeld. De Machinefabriek Van der Velde & Boerhof-equipe speelde thuis op Sportpark Noord-West en won eenvoudig met 4 – 0.

Onder een stralende zon en een temperatuur van ruim 20º werd het begin signaal gegeven door de uitstekend leidende scheidsrechter Jan Eising. Door de (te) droge grasmat was het soms moeilijk om goede pass te geven want zoals de spelers in de rust zeiden: ”De bal wil niet genoeg rollen”. Daardoor was het spel rommelig en werden de kansen die er waren niet benut. In de 1ste helft werd door beide partijen dan ook niet gescoord.

Na een ”goed gesprek” door trainer Henk Everts werden de puntjes op de i gezet en doorgesproken hoe het anders moet. De 2de helft was nog maar een paar minuten geleden begonnen toen het 1ste doelpunt door Roland Sikkema werd gemaakt. 1 – 0, een goede uitgangspositie want hierdoor moest Onstwedder Boys wel naar voren spelen om eventueel voor hun een goede uitgangspositie te creëren. Fit Boys speelde hier prima op in want even later werd de 2 – 0 gemaakt door Anne Jan Hepping. De wedstrijd was gespeeld en Fit Boys 2 kon nu vrijuit spelen. 20 minuten voor tijd werd het 3de doelpunt gemaakt door Mark Seubring en een kwartier voor tijd werd het zelfs 4 – 0 door wederom Anne Jan Hepping.

Door de grote selectie van Fit Boys 2 (18 spelers) zaten er 5 wisselspelers op de bank. Na de 3 – 0 werden de laatste 3 wisselspelers gelijktijdig ingebracht. Volgens Onstwedder Boys mocht er maar 3x gewisseld worden ipv 5x. Als je als leider overtuigd bent dat er 5x gewisseld mag worden, dan wil je ook graag iedereen zoveel mogelijk laten spelen dus werden de wissels onder protest van Onstwedder Boys doorgevoerd. Na afloop van de wedstrijd toch nog even contact gezocht met de scheidsrechter coördinator van Fit Boys, Albert Gerding, waarvan wij nogmaals de bevestiging kregen dat er 5x gewisseld mag worden. Onstwedder Boys is uiteindelijk onder protest huiswaarts gekeerd met een lege kofferbak want de punten zijn in Beilen gebleven.