FIT Boys 4 vergeet kansen te benutten

25 oktober 2014

De De Cerck-equipe van leiders Hans Wilkens en Kees van Hoorn (Geert Smit floot het 3e) ging vandaag op bezoek in Noordscheschut om tegen het 5e van deze vereniging te voetballen. Ondanks de selectie van totaal 24 man, waren er maar 9 eigen spelers en dus 5 gastspelers. Eerst de geblesseerden: Jan van Veen, Jan Berend de Boer, Maurits Beuling, Albert Martens, Marcel Oosting, Martin Eising, Bart Steenge. Afwezigen: Patrick de Vries, Ronald Middelbos, Carl Drenth (leider A1), Jan Schepel (vakantie), Remco Oort (werken), Harold Kamps, Aard Zuring en Hein Hepping (werken). Gastspelers waren Michel Lindemulder, Arjen Scheper, Arjan Keizer, Lucas Ribberink en Jeroen Loovers. Allemaal bedankt!

De eerste helft viel Noordscheschut 5 één keer aan en scoorde ook één keer (1 – 0). Effectiviteit! FIT Boys 4 legde de ene naar de andere vloeiende aanval op de mat, maar vele kansen werden gemist. In plaats dat het bij rust al 1 – 5 stond, was het slechts 1 – 1 door Jeroen Loovers. In de rust gaf leider Kees van Hoorn aan dat het goed ging, maar dat er meer gescoord moest worden en dan zou er een makkelijke overwinning volgen. De 2e helft was nog maar net op weg of de 2 – 1 lag in het netje achter keeper Jan Eising. Gelukkig voor de De Cerck-equipe was dit buitenspel. Uit de tegenaanval scoorde Harald Woltinge de 1 – 2 en FIT Boys 4 zette ook door om het verschil te maken. Door slordig spel, veel balverlies (passes bij de tegenstander in de voet) en verkeerde keuzes hielp FIT Boys 4 Noordscheschut 5 in het zadel. Ze bleven er in geloven en met name hun midmid (nummer 2) speelde heel slim tussen de beide centrale middenvelders Harald Woltinge en Arjan Schepel. Toen hij er weer vandoor was, kwam Arjan net te laat en liep hem licht in de rug en nummer 2 ging gewillig naar de grond op randje zestien. De vrije bal nam hij zelf en werd in 1e instantie nog gekeerd door Jan Eising, maar in de rebound vloog de bal binnen (2 – 2). Volledig onnodig had FIT Boys 4 de voorsprong en niet uitgebouwd en weggegeven. Bij een prima tegenaanval speelde Noordscheschut 5 op buitenspel en liepen Marcel de Bruijn en Jeroen Loovers ook buitenspel. Maar de bal ging over de linkervleugel en snelle Lucas Ribberink kwam van achter zijn man (moest daar zelfs nog omheen om bij de bal te komen) en sprintte de diepte in. Buitenspel. “Dat kan toch nooit” meldde leider Kees van Hoorn van de kant. Maar de scheidsrechter bleef bij zijn beslising. Vlak voor tijd een hachelijk moment voor het eigen doel. Jan Eising komt uit en red, maar er volgt nog een schot dat net naast zal gaan. Bij de 2e paal in buitenspelpositie tikt de Noordscheschut-speler binnen. Grensrechter Hans Leegstra vlagt. Duidelijk buitenspel. Nu neemt de scheidsrechter wel een eigen beslissing en kent het doelpunt toe. Er volgt een protest van zeker 5 minuten van aanvoerder Wout Flokstra en spits Marcel de Bruijn. De scheids is niet te vermurwen en blijft bij zijn beslissing (3 – 2 achter). Met de moed der wanhoop valt FIT Boys 4 nog aan, maar precies na 90 minuten (ondanks alle oponthoud) wordt deze wedstrijd de boeken in gefloten. Eerst is er nog boosheid om de discutabele beslissingen, maar dan wordt er toch ook even in de spiegel gekeken: “Als je zelf de kansen niet afmaakt kun je de welbekende deksel op je neus krijgen.” Spelers en publiek van Noordscheschut waren ook helder: “Jullie waren 2 klassen beter en hadden bij rust al met 1 – 5 voor moeten staan, dan was dit niet meer gebeurd.” En gelijk hadden ze, helaas……….

Volgende week speelt FIT Boys 4 om 14:30 uur thuis op sportpark Noord-West tegen Pesse 3.