ST Beilen/FIT Boys MO15-1 wint overtuigend

2 december 2017

Soms heb je van die wedstrijden dat (bijna) alles lukt en dat gebeurde zaterdag 2 december met de meiden van ST Beilen/FIT Boys MO15-1. Alle harde arbeid van de trainingen konden we terugzien op het veld en zonder uitzondering stonden alle meiden een hele goede wedstrijd te spelen.

Vanaf de aftrap zetten de meiden van ST Beilen/FIT Boys MO15-1 meteen druk op het doel van de tegenstander. Hierbij werd goed gebruik gemaakt van Manouk op het middenveld en werden de ballen via goede combinaties (vooral Rachel en Liesbeth konden elkaar goed vinden) naar de aanvallers gespeeld. Na 20 minuten kwam Yvon goed met de bal door en van afstand schoot ze de bal onhoudbaar voor de keeper van SJO BDE in het doel. Nog geen 5 minuten later werd een snelle aanval door het midden vanaf laatste man Renée via Manouk afgerond door Danielle (0-2). De meiden van ST Beilen/FIT Boys MO15-1 zakten hierna wat in en uit een hoekschop van SJO BDE werd veel te makkelijk de 1-2 gemaakt. Dat de 2-2 niet al voor de rust viel werd door keepster Lotte voorkomen die een eigen fout toch nog wist te herstellen.

Na de rust waren de meiden niet helemaal bij de les en werd de druk door SJO BDE opgevoerd. Een schot van buiten het strafschopgebied kwam via de lat en een stuit bij Lotte in de handen. De scheidsrechter constateerde (vanaf de middenlijn en op aangeven van het thuispubliek) dat de bal over de lijn was geweest en gaf een doelpunt aan SJO BDE, tot grote verbazing van de verdediging van ST Beilen/FIT Boys MO15-1 (2-2).

Waar in het verleden de koppen gingen hangen leek dit voor de meiden van ST Beilen/FIT Boys MO15-1 de aanleiding om te laten zien hoe goed ze konden voetballen. Opeens ging alles lopen en de ene na de andere goede pass zorgde ervoor dat de aanvallers richting het doel van SJO BDE konden gaan. Halverwege de tweede helft kreeg Danielle vanuit een rommelige situatie de bal voor de voeten en schoot deze hard in het doel (2-3). Nadat Manouk twee keer net had gemist met mooie schoten vond Yvon nog een keer het doel na een snelle aanval (2-4) en vlak daarna was het een schot (of poging tot voorzet) van Liesbeth die over de keeper in het doel verdween (2-5). Liesbeth had de smaak te pakken en even later kreeg ze de bal van Manouk, omspeelde twee tegenstanders, en scoorde ze prachtig in de korte hoek de 2-6.

Volgende week speelt ST Beilen/FIT Boys MO15-1 de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Steenwijk MO15-1.