Lycurgus 12 tegen het Driede

10 november 2018

Hoera, ik mag weer een verslag schrijven. De andere verslagen maakte ik op zondagmiddag, maar dit verslag maak ik nu pas, maandagavond. Hopelijk weet ik nog hoe alles is gegaan, anders verzin ik er wel wat dingen omheen. Het verslag gaat over de uitwedstrijd tegen Lycurgus 12.

We vertrokken iets later dan verwacht richting Groningen. We probeerde nog een speler mee te krijgen, maar dat ging helaas niet door. We gingen met dertien spelers op pad. Ongeveer hetzelfde aantal spelers die de avond daarvoor een pokertoernooi hadden gespeeld bij Sander Stegehuis. Na een soort van warming-up kon de wedstrijd beginnen. We begonnen ronduit dramatisch aan de wedstrijd. Het positiespel was slecht, evenals de passing. De stand was dan ook snel 1-0, door een foute terugspeel bal en we liepen achter de feiten aan. Na een goede aanval schoot Sjakie de bal diagonaal binnen en trokken we de stand weer gelijk. Het spel was er echter nog niet beter op geworden. Door een beetje slap verdedigen kon de tegenstander de bal de zestien meter in dribbelen. De speler schoot in de korte hoek de 2-1 binnen. Potverdorie, van deze tegenstander hoeven we niet te verliezen. Enkele spelers binnen het veld wisselde van positie en het begon beter te draaien. Edwin strooide op het middenveld met steekpasses en Sjakie was scherp in de afronding. Binnen een korte tijd vliegen de doelpunten er in als warme broodje. Nog voor de rust is de stand 2-7, door doelpunten van Sjakie (3x), Beer (2x) en Booiman (1x). Ik heb momenteel geen zin om de doelpunten uitgebreider te beschrijven.

In de rust viel er niet zoveel te vertellen. De tweede helft was net begonnen en Booiman werd met een lange bal diep gestuurd. Er zat een verdediger tussen, maar
zijn pass terug op de doelman was te kort. De goed doorgelopen Booiman passeert de doelman en schiet de 2-8 binnen. De tegenstander kan geen goede aanval opzetten en Joost heeft een rustige middag. De verdediging staat goed en het middenveld vindt gemakkelijk de vrijstaande man. Door een paar vloeiende aanvallen lopen we uit naar een 2-10 overwinning. Wederom zijn het Booiman en Sjakie die het net vinden. Een wedstrijd waar we zeer slecht aan begonnen, maar uiteindelijk makkelijk de overwinning naar ons toetrekken. Minimale inzet, maximaal resultaat. Volgende week spelen we een (thuis)wedstrijd tegen ACV9. De aftrap is om 14:30.