FIT Boys bindt ook BSVV aan zegekar

16 februari 2019

(Foto’s: Johan Koster, Hugo Faber, Berjon Groenink en Maurits Beuling)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen is aan een indrukkende reeks bezig in 2019. Uit 3 competitieduels werden 7 punten gehaald met 3 doelpunten voor en slechts 1 tegen. Het trof deze zaterdag BSVV in Bovensmilde, een ploeg die ook te maken heeft met een smalle selectie en veel blessures. De ploeg van trainer/coach Alex Visser, die na dit jaar met trainerspension gaat, sprokkelt de punten met moeite binnen en heeft het lastig. Voor beide ploegen dus een heel belangrijke pot en bij winst kan FIT Boys nadrukkelijk aansluiting zoeken bij de middenmoot. En BSVV heeft de punten hard nodig in de strijd tegen de promotie-/degradatieplekken. Het zou een vermakelijke zaterdagmiddag worden.

BSVV haalde alles uit de kast om de tegenstander te intimideren. Een flink aantal spandoeken en vuurwerk voor de wedstrijd zorgden vooral voor veel sfeer, maar de groen-gele formatie uit Beilen bleef stoïcijns. Daar waar BSVV voor vuurwerk voor de wedstrijd zorgde, zorgde FIT Boys voor vuurwerk tijdens de wedstrijd. FIT Boys begon uitstekend aan de wedstrijd, zette BSVV vroeg vast en met name achterin bij de verdediging en de keeper lag de zwakke plek. Opbouwend was de laatste lijn en de keeper van de zwart-gele ploeg bijzonder zwak. In het eerste half uur kreeg FIT Boys drie opgelegde kansen op de score te openen, maar BSVV-keeper Daan Budding liet zien wel een uitstekende lijnkeeper te zijn. Zo leken de beide ploegen met een 0 – 0 stand te gaan rusten. Maar de uitstekend leidende scheidsrechter Van Eijden liet door diverse blessures enkele minuten doorspelen. BSVV gaf in de blessuretijd van de 1e helft een niet te missen cadeautje weg. De verdediger speelde de bal veel te kort terug op de keeper en spits Stefan Eefting kon alleen af op keeper Budding. Hij was niet egoïstisch en bediende de meegelopen Jos Gerding op maat en hij scoorde beheerst (0 – 1). Dat werd de ruststand.

De tweede helft begon BSVV sterk en speelde het opportunistisch en drukte zo FIT Boys ver terug. Uit een corner moest FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting, die week in week uit laat zien bij de topkeepers in de 3e klasse te horen, handelend optreden bij een kopbal en tikte de bal onder de lat weg. De hoge bal kon geplukt worden door Peter Jan, maar hij werd aangevallen binnen de 5 meter. Vrije bal en het gevaar was geweken. Na een kwartier zakte het offensief van BSVV weg en kreeg FIT Boys weer controle over de wedstrijd. Het was zeker geen hoogstaande wedstrijd, maar doordat BSVV op zoek moest naar de gelijkmaker kreeg FIT Boys veel ruimte en diverse mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Achterin was de BSVV-verdediging zwak en de BSVV-keeper bij terugspeelballen en spelvoortzettingen onzeker. Met een beetje meer precisie had FIT Boys de score kunnen uitbouwen. In de laatste fase ging BSVV pompen, maar dat leverde eigenlijk geen noemenswaardige mogelijkheden op. Na enkele minuten blessuretijd klonk het eindsignaal en kon FIT Boys zijn ongeslagen status in 2019 handhaven. Wederom steeg de ploeg één plaatsje naar de 8e plek en heeft het in 4 wedstrijden na de winterstop het puntenaantal van het hele seizoen al verdubbeld. Met 20 punten uit 16 wedstrijden nestelt FIT Boys zich nadrukkelijk in de middenmoot en het is prettig te constateren dat de ploeg heel weinig weggeeft met 10 punten uit 4 duels en 4 doelpunten voor en 1 tegen.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Dirk van Faassen, Bart van der West, Wilko Stevens, Matthijs Bonnen, Julian Boom, Jos Gerding, Kevin Kooistra (65e Renaldo Boom), Jako van Faassen, Stefan Eefting en Jonathan Schans.

FIT Boys is de komende twee weken vrij. Het speelt 27 februari om 20:00 uur een oefenwedstrijd thuis tegen HZVV 1/2/JO19 en op 2 maart om 14:30 uur een oefenwedstrijd uit tegen SCN. Op 9 maart speelt het om 14:30 uur uit tegen Nieuwleusen weer voor de competitie.