FIT Boys heeft geen kans tegen Vitesse’63

21 maart 2022

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh ging deze zaterdagmiddag op bezoek bij de nummer 4 uit de 3e klasse D, Vitesse’63. In de 1e fase van de 1e helft kreeg FIT Boys één 100% kans. Lars Hilberts op linksvoor kreeg een prima crossbal, controleerde deze keurig en speelde zijn directe tegenstander makkelijk. Zijn schot in de vrije lange hoek ging net naast. Dat had zomaar de 0 – 1 kunnen zijn. Martijn de Vries viel na 20 minuten al geblesseerd uit en werd vervangen door Thom Vredevoort. Vitesse’63 was ook in de 1e helft al de bovenliggende partij en kreeg ook wel kansen, maar FIT Boys-keeper Niels van der West (18 jaar) liet zien waarom hij tot de betere jonge talentvolle keepers uit deze klasse behoort. Hij ranselde er enkele zekere doelpunten uit. FIT Boys had steeds kort balbezit en moest vooral achteruit en verdedigen. Toch leek de 0 – 0 stand ook de ruststand te gaan worden. Leek, want uit een afgeslagen aanval kreeg Vitesse-speler Mark van der Linde op de rand zestien de bal en schoot deze in de verre hoek en deze viel net buiten bereik van Niels van der west via de binnenkant paal binnen (1 – 0). En daarna was het rust.

In de 2e helft voetbalde FIT Boys verder naar voren en was vaker op de helft van Vitesse te vinden. Maar het voetbalde tot de zestien van de Koekangenezen goed, maar tot echte kansen kwam de ploeg niet. Wanneer Vitesse balbezit had, liet het zien waarom zij zo hoog op de ranglijst staan. Op zich is Vitesse een middelmatige ploeg met wat zwakke plekken, maar ook enkele spelers die het verschil kunnen maken. En dat deden ze deze middag ook weer. Zo ook in de 54e minuut. Spits Jeroen van den Berg heeft aan een halve kans genoeg en scoort heel makkelijk (had FIT Boys maar zo’n goalgetter). Nu verscheen hij in de 5 meter voor keeper Niels van der West. Hij schermde de bal goed af en Niels probeerde met de voeten de bal te spelen. Hij raakte de spits heel licht, maar deze ging uiterst slim als een stervende zwaan neer. Scheidsrechter Westerloo trapte er in wees naar de stip en gaf Niels ook nog geel. Spits Van den Berg nam zelf plaats achter de bal en schoot beheerst binnen (2 – 0). Deze stand blijft lang staan en FIT Boys probeert nog wat aanvallender te gaan spelen met voorstopper Mike Jonink (in het veld gekomrn voor Lars de Boer) voor de verdediging. Ook nu speelt het met een hartverwarmende inzet en passie, maar echte kansen ontstaan er niet. Vitesse maakt dankbaar gebruik van de geboden ruimte en maakt er in de 76e en 81e minuut 3 – 0 en 4 – 0 van (doelpuntenmakers Frits ten Kate en Jeroen van den Berg (zijn 2e)). Rond de 90ste minuut fluit scheidsrechter Westerloo deze wedstrijd de boeken in. Hoewel de kop aangeeft dat FIT Boys geen kans had tegen Vitesse’63, waren de kansen op één vinger van één hand te tellen. FIT Boys zal 2 april nu toch echt 3 punten moeten gaan pakken tegen directe concurrent SVN’69.

Meest opmerkelijk moment deze middag en Oogklep waardig vond plaats op de parkeerplaats van Sportpark Noord-West voor vertrek. 3 spelers van FIT Boys waren alvast in de auto gestapt en zaten te wachten op chauffeur Jako van Faassen. Toen dit wat lang duurde belden ze Jako maar even en hij gaf aan al in de auto te zitten en hij stond te wachten bij de rest van de auto’s. Wat bleek, de 3 spelers (we noemen geen namen) waren in een andere auto gestapt (die toevallig open was). Toen ze uiteindelijk in de goede auto stapten zouden ze de kledingtas bijna vergeten. De nominatie voor de Oogklep seizoen 2021/2022 hebben de 3 heren op zak.

Maar eerst speelt FIT Boys op zaterdag 26 maart om 14:30 uur op Sportpark Noord-West tegen Fc Ommen. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Fred Jansen.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Arjan Keizer, Matthijs Bonnen, Lars de Boer (60e Ruben Oostenbrink), Thijs Oosting (45e Jesse Turkstra), Johan Vriesema, Jako van Faassen, Corné van den Berg, Martijn de Vries (20e Thom Vredevoort), Jelmer van Dijk, Lars Hilberts (60e Mike Jonink).