Strijdbaar FIT Boys moet meerdere erkennen in Lutten

25 mei 2022

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh speelde deze doordeweekse woensdag thuis op sportpark Noord-West tegen Lutten. Wederom was dit weer een finale, een reeks in de Houdini act en de 4e wedstrijd van 5 in 15 dagen. Winst zou beteken dat voor het eerst dit seizoen de rode lantaarn zou kunnen worden overgedragen aan SVN’69. Fysiek en mentaal heeft FIT Boys het zwaar en dat merkte je in het verloop van deze wedstrijd. FIT Boys begon nog fris aan de wedstrijd en Lutten had niet de ideale voorbereiding. Zij kwamen pas om 18:40 uur aan op het sportpark en hadden dus een korte warming up. Zoals gezegd stoof FIT Boys uit de startblokken. De scorebordklok stond nog op 1 minuut toen Lars Hilberts al door de laatste lijn glipte en ook met een mooie sleepbeweging de keeper passeerde. Alles en iedereen aan FIT Boys-zijde stond al op om het doelpunt te vieren. Lars had vrij baan richting doel, maar struikelde jammerlijk en zo kon de keeper alsnog de bal oppakken. Hoe bizar, dit was een 200%-kans op een snelle 1 – 0. Daarna ontspon zich een wedstrijd waarin FIT Boys druk vooruit probeerde te zetten, maar Lutten makkelijker voetbalde en ook zij kregen kansen. Bij één kans was de bal al langs keeper Niels van der West maar kwam deze op binnenkant paal en kon Niels de bal oppakken. Het had met rust dus eenvoudig 1 – 1 kunnen staan, maar de ploegen gingen rusten met 0 – 0.

Na de rust deed trainer/coach Otto Halmingh een kleine omzetting en ging Jelmer van Dijk in de spits spelen en Lars Hilberts kort achter hem. De tweede helft was nog maar 6 minuten gaande toen FIT Boys een uitstekende aanval op de mat legde. Op het juiste moment werd Matthijs Bonnen aangespeeld die de zestien indook en alleen voor de keeper geen fout maakte (1 – 0). Een opsteker zo na de rust. Toch bleef Lutten makkelijker voetballen en zoals gezegd vloeiden de krachten uit het team. Fysiek en mentaal in 12 dagen 4 keer voetballen is zwaar. De ruimtes tussen de linies werden te groot en Lutten liet zien met name voorin een paar aardige voetballers te hebben. Rond de 71e minuut kreeg de spits op de rand 16 de bal, schermde deze goed af en legde heel kort terug op de inkomende Thorben Scholten die vernietigend uithaalde. De bal ging zowat door het net heen en de stand was weer gelijk (1 – 1). Het piepte en kraakte aan FIT Boys-zijde en het team hinkte op twee gedachten. Of het punt koesteren of toch nog gaan voor de winst. Lang hoefde FIT Boys daar niet over na te denken. 10 minuten later stond het 1 – 2. Een afstandsschot werd nog aangeraakt en op het natte veld stuiterde deze curvebal vreemd en dit was keeper Niels van de West te machtig. Ewout Spijkt scoorde de 1 – 2. FIT Boys probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, maar kwam niet meer tot kansen. Vervelend incident was nog de rode kaart voor Lars Hilberts. Lars werd een aantal malen behoorlijk aangepakt en ook nu weer, maar een gele kaart bleef uit. Lars gooide uit frustratie de bal naar een Lutten speler die op hem de overtreding had gemaakt. Deze overtreder kreeg geen kaart, Lars wel en zelfs de rode daar waar geel prima was geweest. Scheidsrechter Jaap Woering drukte zo onnodig een stempel op de wedstrijd en voelde de wedstrijd en de emotie van een ploeg die tegen degradatie vecht niet aan. Jammer. Ook Lutten vroeg de scheidsrechter na afloop waarom hij nu rood had gegeven, maar de beslissing was al genomen en werd niet meer teruggedraaid. Zo stapte FIT Boys zwaar teleurgesteld van het veld en blijft het gat met nummer 13 SVN’69 1 punt met nog 2 finales te gaan.

Zaterdag 28 mei speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen Klazienaveen. Deze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jan Willem Roesink. Zaterdag 4 juni speelt FIT Boys om 14:30 uur uit tegen BSVV en deze wedstrijd staat onder leiding van Peter van der Born.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Jako van Faassen, Gerjan Hoogenberg, Gerald Haandrikman (80e Jesse Turkstra), Corné van den Berg, Matthijs Bonnen, Jelmer van Dijk, Johan Vriesema, Lars Hilberts, Ivo van Ewijk (80e Ruben Oostenbrink) en Stefan Eefting (60e Martijn de Vries)