FIT Boys 1 moet meerdere erkennen in De Weide 1

18 april 2015

(Foto: André Weima (de Krant van Midden Drenthe))

De wedstrijd De Weide – FIT Boys was een hele andere dan de wedstrijd op 2e paasdag. De Raven Advies-equipe opende aardig en kreeg in de 4e minuut via Ruud Seubring de kans om op voorsprong te komen. Na een één-tweetje met Jos Gerding schoot Seubring echter naast. Even later was het Rick Koops die een bal onderschepte van de keeper van De Weide. Hij schoot echter te gehaast de bal over. Even later was het de Weide dat op voorsprong kwam. Een voorzet vanaf rechts werd in een keer prachtig binnengeschoten door oud-FIT Boys speler Jermo Verbeek. Hij kreeg alle ruimte hiervoor en zijn schot verdween in de verre hoek. Gaandeweg de 1e helft kreeg Fit Boys meer controle op het spel van de Weide dat tot dan toe de bovenliggende partij was. In de 41e minuut soleerde Rick Koops door de verdediging van De Weide. Op zich al knap want op een veld als dit is het überhaupt lastig om de bal onder controle te houden. Zijn schot met links verdween ook links naast de Goal.

Na rust waren de eerste kansen voor de Weide. in de 53 minuut verdween een schot van Kikkert net naast de goal.
FIT Boys was onmachtig maar ook de Weide kon geen potten breken. Veel foutieve passes en licht overtredingen gedurende het verloop van de 2e helft. FIT Boys ging het laatste kwartier een op een spelen en dit resulteerde in enkele kansen. Jos Gerding kopte naast en een schot van Tim Seubring uit een corner werd geblokt. Echt overtuigend was het aanzetten van FIT Boys niet. In de omschakeling kwam De Weide er razendsnel uit. Vlak voor het einde trok Jeroen Kerssies aan de noodrem wat hem terecht een gele kaart opleverde. Ver in blessuretijd verdween een vrije trap ineens in de korte hoek bij doelman Joost van het Reve van FIT Boys. De Weide vierde feest en FIT Boys droop een illusie armer af en kon geen goed gevolg geven aan de overtuigende zege van 2e paasdag.

De Weide zag Glimmen en ZZVV gelijk spelen en mocht De Weide zijn inhaalwedstrijd winnen (21 april gaat De Weide bij SVN’69 op bezoek) dan komen de drie ploegen allemaal op 54 punten uit 23 wedstrijden. Met nog 3 wedstrijden te gaan en De Weide – ZZVV (25 april) en De Weide – Glimmen (9 mei) nog op het programma, zal de beslissing om het kampioenschap in de 3e klasse D een ware thriller gaan worden.

FIT Boys 1 speelt de rest van het seizoen om des keizers baard. Het kan, bij enkele goede resultaten, hooguit nog plek 4 halen. Zaterdag 25 april speelt de Raven Advies-equipe op 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen hekkensluiter Scheemda.