FIT Boys VR1 pakken opnieuw 3 punten

13 september 2014

De Jumbo-Mulder Vrouwen zijn goed aan het nieuwe seizoen begonnen. Na een perfect score in de beker werd ook de tweede competitiewedstrijd in winst omgezet: 1-2. Beide doelpunten werden gemaakt door spits Melany.

Met een krappe selectie werd er afgereisd naar Klazienaveen waar de wedstrijd tegen KZC’08 op het programma stond. Omdat MA1 zelf ook ’s middags moest spelen kon er niet geleend worden en dus was het puzzelen voor trainer Edwin. Toch kwam er een prima opstelling uit de bus rollen. In de beginfase was het echter wel even zoeken. Er werd voornamelijk op eigen helft gespeeld en hier een daar werd er gecounterd. Hier viel dan ook het 1e doelpunt uit. Een aanval van KZC werd afgeslagen en in de omschakeling was Melany een aantal verdedigers te snel af. Via de keeper en nog een verdediger wist zij de bal vervolgens in het doel te schieten.

Lang duurde de voorsprong niet. Er werd aan Fit Boys-zijde niet goed meegelopen waardoor er een middenvelder van KZC volledig vrij vanaf de 16 kon doorlopen. Zij ronde de bal vervolgens beheerst af: 1-1. De Vrouwen van Fit Boys herstelden zich echter goed en gingen direct weer in de aanval. Na een goede een-twee tussen Mariska en Melany kwam laatstgenoemde vrij voor de keeper. Helaas ging het schot net naast. Vervolgens werd er via rechts goed opgebouwd waardoor Celena de kans kreeg om alleen op de keeper af te gaan vanaf de rechterkant. Met een hard schot nam zij het doel onder vuur, maar de keeper wist er nog net een paar vingers achter te krijgen. Vanuit de corner wist Melany net niet binnen te schieten.

Vlak voor rust kwam KZC vervolgens een aantal keren goed door. Er volgden een paar afstandschoten die allemaal net het doel misten of in de handen van Martina belandden. Een vrije trap in het midden van het veld ging nog gevaarlijk richting doel, maar ook deze was voor Martina. Fit Boys reageerde daarop met een scherpe counter. Melany omspeelde haar verdedigers, die met hangen en wurgen nog probeerden haar tegen te houden, maar zonder succes. Ze rondde op slag van rust beheerst af: 1-2.

In de tweede helft kwam de eerste dreiging van de thuisploeg. Er werd een vrije trap weggegeven en ook voetballend kwam KZC voor het doel. Na een kwartiertje ongeveer liet Fit Boys weer zien waar het toe in staat is. De bal kwam tijdens een mooie aanval via Astrid en Janine bij Melany terecht. De keeper van KZC lag echter in de weg. In de minuten daarna wist Fit Boys via Melany en Janine nog een aantal kansen te creëren, maar helaas zonder succes. Ook de mee opgekomen Annelotte kreeg nog een schietkans, maar de bal belandde in het zijnet.

In de laatste minuten waren de krachten inmiddels verdwenen. KZC wilde voorin één op één gaan spelen, maar daar werd door Fit Boys goed op gereageerd. Voor het doel van Martina werd net als vorige week een muur opgetrokken. Met 5 verdedigers en Mariska daar nog kort voor werd de deur achterin stijf dicht gehouden. Er werd geen enkel risico meer genomen en de ballen werden óf naar voren, óf de bosjes in gerost. Net als vorige week werd op deze wijze de overwinning over de streep getrokken.

Door deze overwinning voegen de Fit Boys Vrouwen zich bij de ‘top’ in de competitie. Na 2 wedstrijden zijn er nog 3 teams ongeslagen, waarvan Fit Boys er dus één is. Volgende week staat om 12.45 uur de thuiswedstrijd tegen Schoonebeek op het programma. Zij staan nu op de 11e plaats.