FIT Boys tijdens zomermaanden volop in beweging

28 juni 2015
de Webmaster

Ondanks dat eind mei de bal voor het laatst rolde in competitieverband, is FIT Boys tijdens de zomermaanden volop in beweging. Zo wordt er met vereende krachten de verbouw van de kantine gerealiseerd en de resultaten tot nu toe verraden een prachtig resultaat. Op financieel gebied krijgt de clubkas weer een geweldige boost doordat vele leden zich belangeloos ingezet hebben tijdens de Dutch TT in Assen om de toegangscontrole te verzorgen samen met HHCombi. Dit levert per gedraaid uur een mooi bedrag voor de vereniging op. Op voetbaltechnisch gebied is de Technische Commissie samen met het hoofdbestuur en de jeugdcommissie druk doende om alle trainers- en leidersfuncties weer op te vullen en alle teams in te delen. Qua seniorledenaantal groeit de vereniging explosief en dit komt met name door de uitbreiding van één 7×7-team naar maar liefst drie (twee 7×7 35+ en één 7×7 45+). En de vereniging is samen met buurman vv Beilen nog op zoek naar dames van 30+ die ook 7×7 willen voetballen (opgaaf: ledenadministratie@fitboys.nl).

Samenwerking

En die samenwerking met vv Beilen gaat komend seizoen nu echt van start op meisjes- en damesgebied. Bij de KNVB noemt men dit Samengestelde Teams en onder de naam ST Beilen/FIT Boys brengen beide verenigingen twee damesteams (VR1 en VR2) en drie meisjesteams (MB1, MC1 en MC2) in de baan. Ben jij dat/die sportieve meisje of vrouw uit de gemeente Midden-Drenthe en wil je bij een gezellige groep meiden/vrouwen je sportief verbeteren op voetbalgebied, meld je dan aan (ledenadministratie@fitboys.nl).

Senioren

Met twee prestatie-elftallen en twee recreatieve elftallen (op zaterdag), drie 7×7 teams (vrijdagavond) en vijf zaalteams (door de weekse avond), is de keuze groot bij FIT Boys. Wat past jou het beste? Door de week of in het weekend? Op het veld of in de zaal? 11-tegen-11, 7-tegen-7 of 5-tegen-5 (zaal)? Train een keer mee of kom eens kijken bij de wedstrijden. Lijkt je het leuk om, bijvoorbeeld na enkele jaren stil te hebben gestaan qua voetbal, weer te beginnen met voetballen, neem dan vrijblijvend contact op met de ledenadministrateur (ledenadministratie@fitboys.nl).

Jeugd

In de FIT Boys-jeugd kun je al starten op je vierde jaar en doorgaan tot je achttiende. De Bengels zijn onze 4-5 jarigen die op zaterdagochtend om 11:00 uur trainen op Sportpark Noord-West. Plezier, kennismaken met voetbal en gezelligheid zijn de belangrijkste ingrediënten. Vanaf 6 tot en met 12 jaar speel je in de pupillen en daarbij is plezier het belangrijkste. FIT Boys is van mening dat plezier samen met een goede training door de gediplomeerde trainers van de club leiden tot goede prestaties. Maar bij de pupillen is vooral voetballen met je vriendjes in een ongedwongen sfeer het hoofddoel. Meisjes spelen in deze leeftijdsgroep gewoon met de jongens mee. FIT Boys is van mening dat door meisjes met de jongens mee te laten spelen, zij technisch en tactisch beter worden. En dat is bij de KNVB niet onopgemerkt gebleven, want twee meisjes hebben al op uitnodiging meegetraind met het meisjes district team van de KNVB Noord. De oudere jeugd (12 tot en met 18 jaar) speelt in de juniorenteams. Hier wordt op sterkte geselecteerd, is plezier nog steeds het belangrijkste maar worden de talenten klaargestoomd om uiteindelijk door te kunnen stromen in de seniorenteams van de club. En dat gebeurd met enige regelmaat en sommige A-junioren maken hun eerste speelminuten in FIT Boys 1 al op 17/18 jarige leeftijd.

Met ruim 400 spelende leden en meer dan 600 leden is FIT Boys een toonaangevende speler op ‘het Midden-Drenthe-voetbalveld’. Een vaste vrijwilligersgroep van ruim 150 leden helpt mee de vereniging draaiende te houden. Een kerngezonde vereniging met bestaansrecht en aantrekkingskracht binnen de gemeente (leden komen uit de gehele gemeente). FIT Boys gelooft er in dat de leden de club zijn en blijkbaar beseffen leden zich dat en doen veel en vaak vrijwilligerswerk (van barman/-brouw tot trainer/leider en van klusjesman tot scheidsrechter). FIT Boys is een vereniging waar iedereen graag komt! Ben jij enthousiast geworden en lijkt je het leuk om lid te worden van FIT Boys of wil je eens vrijblijvend meetrainen of komen kijken? Neem dan contact op met de ledenadministrateur (ledenadministratie@fitboys.nl) of neem een kijkje op de website (www.fitboys.nl). Tot volgend seizoen!