1 aprilgrap FIT Boys slaat aan

1 april 2015
de Webmaster

Woensdagmiddag rond half vier. Moeten we nog een 1 aprilgrap uithalen bij FIT Boys? Al snel ontstaat het plan om aan te kondigen dat er een clinic met Fc Groningen-spelers is voor de FIT Boys-jeugd op Sportpark Noord-West. En dan moet je Chery en Rusnak natuurlijk aankondigen. Een bericht is zo de wereld in via Facebook en Twitter. Wat begint als kleine grap is na een uur een vette 1 aprilgrap. Op Twitter wordt het bericht ruim 3000 keer gelezen en op Facebook ruim 500 keer. En als de twitteraccounts van Fc Groningen en FCGOnline het bericht ook delen is het bericht trending topic op de social media.

Een trainer belt mij in paniek op: “Heb je Facebook al gelezen? Chery en Rusnak komen een clinic geven. Waarom weet ik daar niets van. Ik zet tenslotte in de Technische Commissie!” Er valt een stilte. “Shit, het is 1 april” Diverse trainers reageren met de opmerking “Is dit echt zo?” “Ja, het staat zelfs op de twitterpagina van Fc Groningen.”

Rond de klok van 17:30 uur zijn de reacties in twee├źn uit te splitsen. Of men vindt het leuk of men is boos: “Mijn zoon had zich er zo op verheugd, wat een slechte grap.” ’s Avonds in de kantine op sportpark Noord-West is het het gesprek van de dag. Een trainer deelt mij mee dat een speler uit zijn team al gewapend met pen en papier naar het sportpark is gekomen en hevig teleurgesteld is. zelfs de jeugd van vv Beilen wil de gang naar het sportpark maken om een handtekening te scoren. Helaas. Misschien komen ze een andere keer. En van 1 april wordt het vanzelf 2 april en gaan we weer over tot de orde van de dag.