1 okt, 14:30 uur: Haulerwijk 1 – FIT Boys 1

28 september 2022

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh gaat zaterdag voor zijn 2e competitiewedstrijd op bezoek in het Friese Haulerwijk om tegen de plaatselijke SV te spelen. Voor FIT Boys zaak de tweede helft tegen Onstwedder Boys een goed vervolg te geven om zo de eerste driepunter binnen te halen. In de tweede helft haalde FIT Boys de angel uit de opbouw van Onstwedder Boys en met een beetje meer precisie had er winst in gezeten, maar een gelijkspel was overall de juiste afspiegeling. Voor Haulerwijk zaak om de 90 minuten vol te maken, na de gestaakte wedstrijd tegen Waskemeer. Bij een 0 – 1 stand voor Haulerwijk sloeg de vlam in de pan met 2 rode kaarten voor beide teams en verhitte gemoederen bij spelers en toeschouwers. Een streekderby verdient strijd en inzet, maar niet op deze manier. Afwachten wat de KNVB hier van gaat vinden. Maar nu eerst zaterdag de thuiswedstrijd voor de oranje-hemden tegen FIT Boys.

Sv Haulerwijk wordt getraind door nieuwbakken trainer Marcel Schaap en de ploeg draaide een matige voorbereiding. Er werd geoefend tegen Peize (2e kl, 4 – 0 verlies) en Zwaagwesteinde (3e kl, 3 – 1 verlies). In de beker slechts 1 punt met verliespartijen tegen ONB (5e kl, 3 – 2) en TLC (3e kl, 2 – 1) en een gelijkspel tegen Westerkwartier (5e kl, 4 – 4). En dus zaterdag geen volle 90 minuten tegen Waskemeer (0 – 1 tussenstand). Patrick Hilhorst is topscoorder in de beker en de competitie met 5 doelpunten.

FIT Boys moet het na jaren in de 3e klasse een stapje lager gaan proberen. De voorbereiding moest de ploeg even op gang komen na twee verliespartijen tegen ONR (3e kl, 5 – 2) en Beilen zo (2e kl, 1 – 0). In de beker ging het stukken beter. Eerst nog een gelijkspel tegen Beilen za (5e kl, 2 – 2) en daarna twee winstpartijen tegen Hoogeveen za (3e kl, 2 – 0) en Tiendeveen (5e kl, 6 – 1) en dus bekert de ploeg van trainer/coach Otto Halmingh door. Afgelopen zaterdag dus een puntendeling, 1 – 1 tegen Onstwedder Boys. Topscoorder aan FIT Boys zijde is Lars Hilberts met 5 doelpunten.

De historie tussen beide ploegen is niet groot, als we voorloper van SV Haulerwijk (Haulerwijkse Boys) niet meetellen. Slechts 1 wedstrijd, een oefenwedstrijd eindigde in een 1 – 4 overwinning voor Haulerwijk met een doelpunt van Stefan Eefting. Daar valt weinig uit te halen.

De wedstrijd op zaterdag 1 oktober op sportpark De Hichte tussen Haulerwijk en FIT Boys start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Freek Reitsema.