Schoolvoetbal regio Beilen groot succes

10 april 2019

Woensdag 10 april organiseerde FIT Boys voor de 3e keer in successie het Schoolvoetbal regio Beilen. Onder prima weersomstandigheden, zonnig maar niet te warm, speelden 30 teams om de eer en de volgende ronde van het schoolvoetbal. Bij de groepen 5/6 waren er 4 jongens- en 4 meisjesteams Bij de groepen 7/8 waren er 13 jongensteams en 9 meisjesteams in 3 poules.

Bij de jongens groep 5/6 won uiteindelijk De Eshorst uit Beilen met 14 punten uit 6 wedstrijden. Tweede werd Harm Smeenge 2 uit Beilen, derde Harm Smeenge 1 uit Beilen en vierde Zuiderenk uit Wijster. Bij de meisjes groep 5/6 was er ook een spannende strijd. Bij de jongens groep 7/8 werd er eerst in 3 poules gespeeld. De 3 nummers 1 en de nummer 2 uit poule C speelden eerst de kruisfinale en toen de finale en de troostfinale. Winnaar werd De Vaart uit Hoogersmilde. Bij de meisjes groep 7/8 werd er ook in 3 poules gespeeld en gingen de 3 nummers 1 en de beste nummer 2 door naar de kruisfinales. Daarna volgden de finale en de troostfinale en werd De Lindelaar uit Westerbork winnaar.

Leerlingen van het Drenthe College onder aanvoering van Janita Mulder en Matthijs Boer hadden het toernooi goed voorbereid en zorgden dat de middag prima verliep. Ook hadden zij voor alle wedstrijden scheidsrechters geregeld en FIT Boys zorgde voor de bemensing van de bar en keuken in de FIT Boys-kantine. De scholen, spelers en toeschouwers waren erg te spreken over het prima georganiseerde toernooi. Een moeder uit Westerbork, tevens coach van de meisjes, was ook enthousiast: “Een prima georganiseerd toernooi. Complimenten aan de organisatie!” Ook mooi was de mededeling van De Vaart uit Hoogersmilde, die normaal in een andere regio meedoen maar te laat waren met inschrijven, dat zij volgend jaar met meer teams in Beilen gaan meedoen.

Volgend jaar zal FIT Boys wederom het Schoolvoetbal Regio Beilen organiseren. Voor de 4 winnaars: Heel veel succes in de volgende ronde!