10 sep, 14:30 uur: FIT Boys – Hoogeveen za (beker)

4 september 2022
de Webmaster

Deze zaterdag de 2e bekerwedstrijd voor de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh. Zaterdag leverde FIT Boys na een nog wel acceptabele 1e helft een slechte 2e helft af en gaf daarmee, met alle respect voor vv Beilen za, de winst weg. In normale doen en met 2 goede helften win je zo’n wedstrijd. Nu werd het 2 – 2 en dat voelde voor Beilen als een overwinning en voor FIT Boys als verlies. Hoogeveen had in de 1e ronde van de beker thuis geen moeite met Tiendeveen (5e klasser) en won met 4 – 0. Nog een zwakke afspiegeling van de daadwerkelijke krachtsverschillen. Op basis van de resultaten uit het verleden zal menig één bij deze wedstrijd een ‘2’ invullen.

vv Hoogeveen za heeft al vele seizoen de ambitie om 2e klasser te worden. Steeds wil het maar niet lukken omdat er in de 3e klasse D meer sterke kapers op de kust zijn (afgelopen seizoen kampioen Nieuwleusen). En dan komen er weer versterkingen van Hoogeveen zo en van buitenaf en blijft de ambitie dus ongewijzigd. In de voorbereiding speelde Hoogeveen een toernooi en won dit toernooi door twee keer winst op ZZVV en Achilles’94 (twee keer 2 – 1) en won 30 augustus met 2 – 0 van Achilles. Een prima voorbereiding en aan zijn stand verplicht moet het deze bekerpoule winnen.

cvv FIT Boys is zoekende naar het juiste spelsysteem en naar de ambitie dit seizoen. Het komt uit in de 4e klasse D met veel onbekende ploegen en een paar oude bekenden, maar dan van meerdere seizoenen geleden. Wat moet je er van zeggen? Trainer/coach Otto Halmingh kan beschikken over een jonge talentvolle ploeg. Misschien dat het linker rijtje haalbaar moet zijn, maar onderschat de 4e klasse niet. De bovenste ploegen uit de 4e klasse kunnen in de middenmoot van de 3e klasse meekomen. In de voorbereiding twee verliespartijen tegen ONR (5 – 2) en Beilen zo (0 – 1) en dus afgelopen zaterdag een 2 – 2 gelijkspel tegen Beilen za. Topscoorders in de voorbereiding is Lars Hilberts met 2 doelpunten.

Beide teams speelden vanaf 2015 negen keer tegen elkaar. Daarvan won FIT Boys 2 maal, werd het 1 maal gelijk en won Hoogeveen 6 keer. Memorabel was het duel van 31 maart 2018 toen FIT Boys thuis in een vechtwedstrijd met 1 – 0 won door een doelpunt van Jos Gerding (assist Jesse Drenth). Afgelopen seizoen werd het thuis maar 0 – 1 daar waar FIT Boys meer verdiende. Het was vlaggetjesdag bij de vlagger van Hoogeveen en een zuiver doelpunt van Ivo van Ewijk werd onterecht afgekeurd. Hopelijk neemt Hoogeveen zaterdag een echte assistent-scheidsrechter mee.

De bekerwedstrijd zaterdag 10 september om 14:30 uur op Sportpark Noord-West tussen FIT Boys en Hoogeveen za staat onder leiding van scheidsrechter Jan Zagers.