11 mei, 14:30 uur: sv Borger 1 – cvv FIT Boys 1

6 mei 2024
de Webmaster

Zaterdag 11 mei speelt de Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring als nummer 3 tegen de nummer 1 sv Borger. Een potje dat er toe doet. Borger heeft de beste papieren voor de titel in de 4e klasse F, maar twee keer verliezen en er liggen 3 kapers op de kust. SCN (met de beste papieren (3 punten achterstand)), FIT Boys en Fc Assen (6 punten achterstand). Vorige week speelde sv Borger voor de 3e keer in 4 wedstrijden met 0 – 0 gelijk. FIT Boys zette overtuigend SJS opzij met 1 – 2. Voor beide ploegen telt alleen de winst, dus zullen er twee teams volop gaan strijden voor de winst.

Borger
De ploeg uit het gelijknamige dorp had dit seizoen maar 1 opdracht: promoveren naar de 3e klasse. Vorig seizoen gedegradeerd en dus in één seizoen weer omhoog, maar in deze 4e klasse F hebben meer ploegen deze doelstelling. Opvallend in de stand en in de 3 periodes: Borger staat alleen in de stand bovenaan, maar zal geen periode pakken. Dat betekent dat ze een regelmatig seizoen draaien en de concurrentie steeds punten zien verliezen. Al zit de 3e periode de klad er een beetje in. De maanden maart en april haalde de ploeg van trainer/coach Arne Joling 12 punten uit 8 wedstrijden (12 verliespunten) met onder andere verliespartijen tegen degradant Mussel (2 – 1) en SCN (5 – 1) en 3 keer 0 – 0 tegen Wildervank, SJS en Wildervank. Maar Borger had het geluk dat de concurrentie ook punten verspeelde en staat daarom nog steeds bovenaan. Houden zij dit vol tot na de laatste speeldag? Topscoorder is Hendrik Gustin met 16 doelpunten.

FIT Boys
De ploeg van trainer/coach Tim Seubring had dit seizoen als doelstelling bovenin meedraaien met een jonge, deels nieuwe selectie en dan volgend seizoen om de prijzen spelen. Maar het mengt zich ook dit seizoen al in de strijd om de bovenste plaatsen omdat de ploeg gewoon heel goed kan voetballen en er weinig wedstrijden zijn gespeeld waarin de ploeg kansloos was. Dat was eigenlijk maar in 1 wedstrijd waarin FIT Boys een heel matige pot op de mat legde en dat was uitgerekend thuis tegen de tegenstander van vandaag (3 – 6). Reden te meer om dit deze zaterdag in Borger recht te zetten. FIT Boys heeft 2 topscoorders, te weten Lars Hilberts en Matthijs Bonnen met elk 9 doelpunten. Maar Marrin Strijker, die nog even geblesseerd is geweest, staat ook al op 7 doelpunten.

Historie
De historie gaat terug naar het seizoen 202/2003 en vanaf dat seizoen troffen beide ploegen elkaar 20 keer. FIT Boys won 12 keer, ze speelden 2 keer gelijk en Borger won 6 keer (doelsaldo 55 voor en 38 tegen). Op 24 april 2006 won FIT Boys met liefst 0 – 8 in Borger. Doelpuntenmakers Aljon Stahlmecke 3x, Arjan Schepel, Tristan Haurissa, Jord van der Hoest, Ronald van Waardhuizen en een onbekende speler 1x. In de laatste Borger – FIT Boys voor de competitie (30 april 2016) werd het 1 – 4 (doelpunten: Wieger Oldersma 2x, Leon Timmerman en Dirk Jan Smelt). Daarna speelde Borger 4e klasse en FIT Boys 3e en werd er voor de beker 3 keer tegen elkaar gespeeld met 3 keer winst voor FIT Boys. Kan zoon Giel Stahlmecke het kunststukje van zijn vader uit 2006 herhalen?

De wedstrijd van FIT Boys op zaterdag 11 mei om 14:30 uur op Sportpark De Drift in Borger tegen sv Borger staat onder leiding van scheidsrechter Ben Dröge.