KNVB Info-avond plannen pupillen goed bezocht

16 oktober 2016
de Webmaster

De KNVB organiseert vele informatie-avonden bij amateurverenigingen in het land. Avonden over de wijzigingen die aanstaande zijn bij het pupillenvoetbal. Onze Club van RTV-Drenthe besteedde er aandacht aan in hun uitzending van zondag 16 oktober (zie bovenstaand filmpje).

In bijgaande FLYER lees je een samenvatting van de plannen met de O6 tot en met de O12.

Ook in de regio Midden-Drenthe werd zo’n informatie-avond georganiseerd bij buurman vv Beilen en Hoofd Jeugdopleiding FIT Boys Arend van der Giezen en Jeugdcoördinator JO7 en JO9 Martin Hoiting waren aanwezig. In de afgelopen tijd heeft de KNVB het pupillenvoetbal grondig onder de loep genomen en is eruit gekomen, dat om de pupillen in een optimale omgeving te laten voetballen er vernieuwing nodig is. Nieuwe wedstrijdvormen: dit zal een grote verandering met zich mee brengen.

Met ingang van het seizoen 2017/2018 wordt het pupillenvoetbal vernieuwd. Alle pupillen in de leeftijdscategorieën O6 tot en O12 gaan spelen in nieuwe wedstrijdvormen. Zo worden er bijvoorbeeld wedstrijden gespeeld met minder veldspelers en op kleinere veldjes. Dit vereist vanzelfsprekend aanpassingen in de organisatie van het jeugdvoetbal. Bij de KNVB, maar zeker ook voor de organisatie bij een vereniging. Deze veranderingen zullen sinds de 70’er jaren de grootste zijn in voetballend Nederland. In de bijdrage van Onze Club (RTV-Drenthe) krijg je een goed beeld van de informatieavond en de plannen van de KNVB.

Voor FIT Boys betekent dit ook een hele organisatie op de zaterdagochtend in samenwerking met buurman vv Beilen en Sportpark Noord-West. Kleinere velden, kleinere doeltjes waarvan we er ook meer nodig hebben. Kleinere teams en dus meer leiders. Arend van der Giezen en Martin Hoiting zullen de plannen ook meenemen naar het jeugdbestuur en de Technische Commissie van FIT Boys om te bespreken en om FIT Boys en zijn kader en leden klaar te maken voor het seizoen 2017-2018.