13 apr, 14:30 uur: FIT Boys – VAKO

8 april 2024
de Webmaster

Deze zaterdag 13 april speelt FIT Boys thuis tegen VAKO uit Vries. VAKO is nog keihard aan het knokken om de nacompetitie om degradatie naar de 5e klasse te voorkomen. FIT Boys wil aansluiting houden bij de top 3 om zo tot op de laatste speeldag mee te kunnen blijven doen om deze bovenste plaatsen. VAKO verloor vorige week van kampioenskandidaat nummer 1 Borger (1 – 3). FIT Boys speelde met 2 – 2 gelijk uit bij CSVC. Beide ploegen spelen dus ergens om, er staat iets op het spel.

VAKO
De ploeg uit Vries van trainer/coach Cor Meijer komt van het zondagvoetbal en promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de 4e klasse. Maar de ploeg heeft het lastig. Het won 4 keer, speelde 5 keer gelijk en verloor 9 keer (doelsaldo 30 voor en 45 tegen). Na de winterstop behaalde VAKO slechts 7 punten uit 8 wedstrijden (10 voor en 17 tegen). De ploeg staar op een P/D plaats en moet dus winnen. Topscoorder is Karsten Koopman met 7 doelpunten.

FIT Boys
De ploeg van trainer/coach Tim Seubring is na de winterstop aan een sterke reeks bezig. Van de 7 wedstrijden werden er 5 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 1 verloren met een doelsaldo van 20 voor en 6 tegen. Met iets meer geluk had de ploeg zomaar op korte afstand van kampioenskandidaat Borger kunnen staan. De ploeg wil deze lijn doortrekken naar het einde van het seizoen en dus 3 punten pakken en mee blijven doen bovenin. Topscoorder aan FIT Boys-zijde is Lars Hilberts met 9 doelpunten.

Historie
De ploegen troffen elkaar tot nu toe slechts 3 keer. 2 keer won FIT Boys, 1 keer VAKO. Doelsaldo 15 voor en 4 tegen. In de beker won FIT Boys op 20 augustus 2011 met maar liefst 10 – 0. Doelpunten: Mark Seubring (3x), Alfons Pot en Jos Gerding (2x) en Robert Dijkema, Ronald van Waardhuizen en Jermo Verbeek. Eerder dit seizoen won FIT Boys in Vries met 1 – 3 (doelpunten: Matthijs Bonnen, Lars Hilberts en Leon Timmerman).

De wedstrijd op Sportpark Noord-West tussen FIT Boys en VAKO start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeremy Zeelen.