13 mei, 14:30 uur: BSVV – FIT Boys

7 mei 2023
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh gaat deze zaterdag op bezoek in Bovensmilde om tegen BSVV te voetballen. Beide ploegen kwamen elkaar vorig seizoen nog tegen in de 3e klasse, maar degradeerden beide. FIT Boys hield het nog spannend tot de laatste speeldag, maar bleef uitgerekend tegen BSVV steken op 1 – 1. Deze zaterdag had het andersom kunnen zijn, ware het niet dat NWVV afgelopen zaterdag (inhaalweekend) uitgerekend tegen FIT Boys een punt pakte en daarmee zorgde dat BSVV de 1e Drentse degradant is en volgend seizoen in de 5e klasse speelt. Een wedstrijd om des keizers baard dus, al wil FIT Boys nog stevig in het linkerrijtje eindigen en dus de punten zeker wel pakken.

BSVV zag de laatste seizoenen de vereniging hard achteruitlopen. Geen doorstroom uit de jeugd. Een weinig talentvol 2e en de ervaren spelers gingen lager spelen in het 3e. En dan kun je als 1e selectie ook geen 4e klasse waardig elftal op de been brengen. En het seizoen begon dramatisch en na 12 wedstrijden had de ploeg van trainer/coach Hans Kamphuis nog maar 4 punten. In de 2e periode behaalde de ploeg tot nu toe 5 punten en met 9 punten (10 punten achter nummer 12 NWVV) ben je dan al gedegradeerd met nog maar 3 wedstrijden. Twee opmerkelijke uitslagen, de 2 – 9 tegen SCN en de 8 – 1 tegen NWVV. Topscoorder aan BSVV-kant is Marten Homan (uit het 3e) met 7 doelpunten.

FIT Boys kende een vliegende start dit seizoen, stond nog 2e nadat in een reeks van 6 wedstrijden de top 6 werd verslagen. In de 1e periode behaalde de ploeg 19 punten. Na de 2e KO ronde in de beker (6 – 1 verlies tegen 2e klasser SVBO zo) kwam het verval en de blessures. FIT Boys had het moeilijk en verloor ook van lager geklasseerde ploegen. Na de winterstop werd BSVV nog met 4 – 0 verslagen, maar daarna moest de ploeg wachten tot 29 april voor weer een overwinning (1 – 0 Wildervank). Met wat gelijke spelen sprokkelt de ploeg punten en heeft het inmiddels weer aansluiting gevonden met het linkerrijtje. Topscoorder aan FIT Boys-zijde is DaniĆ«l van der West met 8 doelpunten, op de voet gevolgd door Lars Hilberts (7) en Jelmer van Dijk (6 doelpunten).

De historie tussen beide ploegen is lang en start al in 1960. Totaal kwamen de ploegen elkaar tot nu toe 40 keer tegen en FIT Boys won daar er 17 van, speelde 10 keer gelijk en BSVV won 13 keer. Het doelsaldo is 61 voor en 47 tegen. Opvallende uitslagen zijn er voldoende, zoals die van 1 oktober 2011 toen het een makkelijke 5 – 0 werd voor de groen-gelen (doelpunten: Mark Seubring (2x), Alfons Pot (2x) en Ronald van Waardhuizen). Maar op 10 mei 2018 won BSVV thuis met 5 – 1 (doelpunt Ruud Seubring) en was het in die wedstrijd veel gretiger en had de wil om te winnen. Dat zal zaterdag dus anders moeten van FIT Boys kant.

De wedstrijd op zaterdag 13 mei tussen BSVV en FIT Boys start op Sportpark Bovensmilde om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bart Zinger.