13 nieuwe scheidsrechters bij FIT Boys

11 oktober 2017
de Webmaster

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/126768/Tweehonderdste-scheidsrechter-opgeleid-op-pupillencursus-FIT-Boys-Beilen

Door een samenwerking van de Vincent van Gogh CSG Beilen, de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid-Oost Drenthe (HZOD) en FIT Boys konden 4 verenigingen 13 nieuwe scheidsrechters verwelkomen. 2 bij HHCombi, 1 bij Dwingeloo, 1 bij Wijster en 9 bij FIT Boys. En extra bijzonder was dat er tijdens deze cursus de 200ste cursist verwelkomt kon worden. Dit is Robin van der Burg en hij kreeg twee kaartjes voor een thuiswedstrijd van FC Groningen naar keuze. Rob Beute van de CS VVG CSG Beilen, cursusleider Edgar Voortman van HZOD en Maurits Beuling namens de Scheidsrechterscommissie van cvv FIT Boys keken tevreden terug op deze succesvolle en leerzame dag.

De ochtend begon voor de jonge cursisten met een stuk theorie. Soms saai, maar wel noodzakelijk en cursusleider Edgar Voortman deed dit op een interactieve manier om zo iedereen er bij te betrekken. Daarna volgde een stuk veldverkening op het hoofdveld van Sportpark Noord-West. En toen was het tijd voor een overheerlijke lunch verzorgd door de CS VVG CSG en konden de cursisten even lekker een balletje trappen. Na ruim een uur begon het middaggedeelte met nog een uitleg over de nieuwe spelvormen bij de pupillen, de wedstrijdvorm die ’s middags ook gefloten moest worden. En toen volgde het examen met 10 meerkeuze vragen, waar alle cursisten verrassend snel mee klaar waren. Het wachten was op de spelers/speelsters van de JO9 en JO11 die de oefenwedstrijdjes zouden gaan spelen.

Als snel stroomden de kleedkamers vol met de jonge talenten van FIT Boys en verplaatsten alle cursisten, de spelers, de ouders en de cursusleiding zich naar de miniveldjes achter de boswal. RTV Drenthe was aanwezig om opnames te maken en interviewde cursusleider Edgar en twee cursisten. Alle fluitisten floten hun eerste wedstrijdjes en hadden zichtbaar veel plezier. Sommige aspirant-scheidsrechters boden zich al aan om zaterdag al te fluiten. Een goede zaak, maar die planning zit al vol. Na afloop sprak Robert Beute de cursisten toe en dankte FIT Boys voor zijn gastvrijheid en de HZOD voor het geven van de cursus. Daarna werd de 200e cursist in al die jaren dat CS VVG CSG en FIT Boys dit organiseren in het zonnetje gezet. Robin van der Burg was de 200ste en kreeg kaartjes voor een thuiswedstrijd van FC Groningen naar keuze. Daarna ontvingen 13 cursisten uit handen van Robert en Edgar het scheidsrechters certificaat.

Wederom een zeer geslaagde cursusdag met heel veel enthousiaste jonge scheidsrechters die dit seizoen de eerste stappen in het scheidsrechtersvak gaan zetten. Nogmaals speciale dank gaat uit naar de CS Vincent van Gogh CSG voor het organiseren van deze cursus en de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid-Oost Drenthe (HZOD) voor het geven van de cursus en de vrijwilligers achter de bar van FIT Boys Jan Götz en Harm Meijering kregen een applaus.

Volgend jaar wil de scheidsrechterscommissie vv Beilen/cvv FIT Boys de cursus gaan uitbreiden met cursisten van het Dr. Nassau Collega in Beilen zodat ook vv Beilen nieuwe pupillenscheidsrechters kan begroeten.