14 mei, 14:30 uur: FIT Boys – Dedemsvaart

11 mei 2022
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh ontvangt deze zaterdag thuis op Sportpark Noord-West DVC Dedemsvaart. RTV Drenthe spreekt al van een Houdini-act. FIT Boys pakte uit bij Hollandscheveld gewoon de volle buit door met 0 – 1 te winnen door een doelpunt van Jelmer van Dijk. Het gat met nummer 13 SVN’69 is nog 3 punten met twee wedstrijden minder. FIT Boys speelde met een jonge, frisse ploeg met een hartverwarmende inzet. DVC Dedemsvaart verloor thuis van Vitesse’63 met 1 – 2. Na de 1 – 1 kreeg Vitesse een rode kaart, maar wist het toch nog de 1 – 2 te maken. De door de weekse wedstrijd afgelopen dinsdag eindigde in een 2 – 1 overwinning op Hollandscheveld. Het seizoen zit er voor Dedemsvaart zo goed als op, al zou de 3e periode nog gepakt kunnen worden. Verder draaien ze mee in de grijze middenmoot en een periode pakken lijkt een utopie.

DVC Dedemsvaart speelt een heel vlak en onopvallend seizoen. Ze hadden er in Dedemsvaart zoveel meer van verwacht. DVC Dedemsvaart is een fusieclub van de zaterdag- en zondag afdeling. Trainer/coach Pim Donker kon uit een brede selectie van zo’n 40 man een mooie 1e selectie maken. Dat lijkt dan een garantie voor succes, maar in de praktijk liep dit anders. Een selectie van 18 – 20 goede voetballers is nog geen sterk team. Het won nog wel 9 keer, maar speelde 6 keer gelijk en verloor ook 6 keer. Met een doelsaldo van 32 voor en 27 tegen (+5) doe je het ook niet erg goed. Topscoorder is Melvin Hulleman met 14 doelpunten. DVC Dedemsvaart kan het seizoen freewheelend uitspelen, er zit geen spanning meer op. Behalve dan misschien nog de 3e periode, al ben je dan wel afhankelijk van wat de concurrentie doet.

FIT Boys was al ten dode opgeschreven en al bijna begraven. Maar het lijkt de laatste strohalm te pakken om rechtstreeks degradatie te voorkomen. En dat begon zaterdag 7 mei uit bij Hollandscheveld. Met een jonge ploeg en een hartverwarmende inzet werd er met 0 – 1 gewonnen van Hollandscheveld. Is dit de opmaat voor een succesvolle Houdini-act? RTV Drenthe noemt deze illusionist al bij het omschrijven van wat FIT Boys zaterdag presteerde. Trainer/coach Otto Halmingh is al bezig met volgend seizoen en wil een vooral voetballende selectie samenstellen. Een ploeg die weer uitgaat van eigen kracht en kunnen. En daarin kunnen de jonge talenten uit de selectie en de JO19 een belangrijke rol gaan spelen. Dat lieten de jonkies zaterdag tegen Hollandscheveld al zien. En dan komt de vraag of zij iets toevoegen aan de 1e selectie? Dat bleek zaterdag tegen Hollandscheveld dat dat al wel het geval is. Diverse jonge spelers herbergen een behoorlijke dosis talent en voetballend vermogen. En dat is nu net wat trainer/coach Otto Halmingh zoekt. Kijken of er zaterdag een vervolg gegeven kan worden aan de Houdini-act in nog 6 bedrijven.

Beide ploegen hebben geen lang verleden. Sterker nog, Er is pas historie vanaf dit seizoen, omdat DVC Dedemsvaart pas dit seizoen bestaat. De 1e wedstrijd van dit seizoen eindigde in een 5 – 0 overwinning voor Dedemsvaart. FIT Boys won alleen de afterparty. Omdat die dag officieel DVC Dedemsvaart het levenslicht zag, was er na afloop van de wedstrijd een feestje waar ook FIT Boys acte-de-préséance gaf en volop meedeed in de feestvreugde.

Zaterdag 14 mei om 14:30 uur op Sportpark Noord-West strijden FIT Boys en Dedemsvaart om de punten. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Theo van der Heijden.