14 okt, 14:30 uur: SCN – FIT Boys

8 oktober 2023

Deze zaterdag gaat de Auto Beilen-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring op bezoek in Nieuwlande om tegen SCN te spelen. Vorig seizoen werd het in Nieuwlande 3 – 1 voor SCN en in Beilen werd het 3 – 2. De ploegen lijken dus aan elkaar gewaagd. FIT Boys speelde afgelopen zaterdag thuis tegen SVBO za, kwam met 0 – 1 achter maar won uiteindelijk terecht met 3 – 1. De ploeg heeft 4 punten en staat 5e. In een waar doelpuntenfestijn verloor SCN uit bij Borger met 6 – 2. Dat levert de ploeg uit Nieuwlande totaal 3 punten op en ze staan 8e.

SCN
SCN speelde in de voorbereiding inclusief de bekerwedstrijden 8 wedstrijden. Daarvan verloor de ploeg van trainer/coach Eric Prins 4 wedstrijden, speelde er 1 gelijk en won er 3. In de beker won het met 4 – 0 van Beilen za, verloor het met 8 – 1 van Fc Meppel en won met 6 – 0 van Zuidwolde. In de competitie won het de 1e ronde knap uit van SJS (1 – 2), maar daarna 2 verliespartijen tegen Wildervank (3 – 4) en tegen Borger (6 – 2). De ploeg krijgt de doelpunten dus makkelijk tegen, totaal 11 in 3 wedstijden, maar er werd ook 7 keer gescoord. Topscoorder in de competitie is Jeffrey Marissen met 2 doelpunten.

FIT Boys
FIT Boys heeft 4 punten deze competitie. In de eerste wedstrijd stond het te snel met 0 – 2 achter tegen de huidige nummer 1 Hollandscheveld. Het kwam nog terug tot 1 – 2 en voetbalde prima mee. Toen de 1 – 3 viel, was het gebeurd. In de 2e wedstrijd gaf de ploeg bijna niets weg en had zelf kunnen scoren. Na de rode kaart voor Rick Koops was het achteraf blij met een punt. Afgelopen zaterdag was het weer niet bij de les en binnen 5 minuten stond het 0 – 1 tegen SVBO za. Maar de ploeg was gedurende de rest van de 1e helft en de 2e helft de betere ploeg en won terecht met 3 – 1. Knappe overwinning. Topscoorder aan FIT Boys-zijde is Matthijs Bonnen met 2 doelpunten.

Historie
De historie tussen beide ploegen is enorm. Sinds het seizoen 1982/1983 kwamen de ploegen elkaar 37 keer tegen. 23 keer won FIT Boys, 7 keer speelden de ploegen gelijk en 7 keer won SCN. Het doelsaldo is 75 voor en 47 tegen. Opvallende uitslag is die van 15 oktober 2005 toen het maar liefst 7 – 0 voor SCN werd. De verdediging van FIT Boys was een ‘geiten’-kaas. Maar in dat zelfde seizoen werd het in Beilen 4 – 0 door 3 maal Berry van der Giezen en 1 maal Ruud Seubring.

De wedstrijd zaterdag 14 oktober om 14:30 uur op Sportpark Nieuwlande tussen SCN en FIT Boys staat onder leiding van scheidsrechter Marco Smook Brands.