15 apr, 14:30 uur: FIT Boys – Glimmen

11 april 2023
de Webmaster

Zaterdag 15 april speelt de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh thuis op Sportpark Noord-West om 14:30 uur tegen Glimmen. Door de afgelasting van 1 april tegen NWVV uit en het vrije weekend van 8 april is het al weer 3 weken geleden dat FIT Boys speelde en dat was thuis tegen FC Assen. Er werd een meer dan terecht punt gehaald (1 – 1) tegen een behoudend Assen. Glimmen behaalde afgelopen 3 wedstrijden 2 punten. 25 maart werd het 2 – 2 tegen SCN, 1 april werd het 1 – 1 tegen Wildervank en 8 april werd er met 5 – 0 verloren van Wildervank.

Glimmen was jarenlang een stabiele 3e klasser maar degradeerde vorig seizoen naar de 4e klasse. In de beker kwam het nog tot de 1e KO ronde na 3x een 3 – 2 overwinning op Haren, Amicitia VMC en Meeden. In de 1e KO ronde was FC Zuidlaren met 4 – 0 te sterk. In de 1e periode in de 4e klasse D behaalde de ploeg van trainer/coach August Kuipers (heeft met 1 seizoen zijn contract verlend) 13 punten, tot nu toe in de 2e periode behaalde Glimmen 9 punten. Totaal dus 22 punten met een doelsaldo van 28 voor en 40 tegen. Glimmen zal de 0 – 2 thuis tegen FIT Boys nog niet vergeten zijn en gaan voor een beter resultaat. Topscoorder aan Glimmen-zijde is de 38 jarige Tim Oosterhof met 9 doelpunten.

FIT Boys is bezig met het proberen leeg te maken van de ziekenboeg. Van de selectie van 19 spelers (inclusief 2 keepers) waren er een paar weken geleden nog maar 11 fit. Inmiddels telt de ziekenboeg nog 5 geblesseerde spelers, maar de hoop is dat 1 of 2 spelers toch weer kunnen aansluiten bij de selectie. En dat is ook nodig, want FIT Boys heeft nog wel een paar punten nodig om in het linker rijtje te eindigen. In de 1e periode haalde de ploeg van trainer/coach Otto Halmingh nog 19 punten, in de 2e periode slechts 2. Uit vorm, blessures en vertrouwen zijn daar debet aan. Tegen Fc Assen was de inzet hartverwarmend en tankte het team vertrouwen. Hopenlijk kan dat nu tegen Glimmen worden doorgezet. Topscoorders aan FIT Boys-zijde zijn Daniƫl van der West en Lars Hilberts met elk 7 doelpunten.

De historie tussen beide teams is niet enorm groot, vanaf 2009 speelden beide clubs 6 keer tegen elkaar. Beide wonnen 3 maal en het doelsaldo bedraagt 5 voor en 9 tegen. 22 november 2014 was Glimmen in Beilen een maatje te groot en won met 1 – 3. Tim Seubring scoorde voor FIT Boys. Eerder dit seizoen werd het in Glimmen 0 – 2 door doelpunten van Lars Hilberts en Stefan Eefting.

Zaterdag 15 april om 14:30 uur op Sportpark Noord-West staat de wedstrijd FIT Boys – Glimmen onder leiding van scheidsrechter Martin Veenstra.