16 april, 14:30 uur: Nieuwleusen – FIT Boys

14 april 2022
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh gaat deze zaterdag op bezoek bij kampioen van de 3e klasse D Nieuwleusen. En daar is geen woord aan gelogen. Als je met nog 9 competitieronden op het programma 10 punten voor staat op de nummer 2 met een wedstrijd minder, dan mag je dat niet meer uit handen geven. En met een 2e klasse-waardig team dat Nieuwleusen heeft is dat ook een must. De ploeg moet kampioen worden, een mindere prestatie zal als degradatie voelen. En degradatie is was al weken rondom de ploeg uit Beilen hangt. Met slecht 2 punten uit 16 wedstrijden lijkt FIT Boys degradatie niet meer af te kunnen wenden. De vraag is alleen of dit rechtstreekse degradatie wordt of dat er nog een minieme kans is om via de nacompetitie degradatie af te wenden.

Nieuwleusen is dit seizoen bezig aan een ware zegetocht in de 3e klasse D. Er werd 1 keer verloren op 23 oktober uit bij Hoogeveen (2 – 1). Voor de rest alleen maar overwinningen en dat leverde 45 punten op uit 16 wedstrijden en 56 doelpunten voor en slechts 8 tegen. Daar kunnen de andere potentiĆ«le 2e klassers die ook zo graag willen promoveren (ZZVV, Hoogeveen, Klazienaveen, Ommen en Dedemsvaart) niet aan tippen. Topscoorder in de 3e klasse D en dus ook bij Nieuwleusen is Randy Vink. Trainer/coach Jeroen Elzinga kan beschikken over een talentvolle, ervaren maar ook nog jonge selectie. Een ploeg die zeker hoge ogen al gooien in de 2e klasse. Alvast gefeliciteerd met het kampioenschap Nieuwleusen. Dat gaat de oranje-zwarte formatie echt niet meer laten lopen.

FIT Boys daar en tegen zit een een transitie die al enkele jaren gaande is. Ervaren spelers zijn in een aantal seizoen gestopt of lager gan voetballen en razendsnel moest trainer/coach Otto Halmingh JO19 speler al vervroegd inpassen in de selectie. En dat terwijl deze spelers door de coronaperikelen nog geen vol seizoen in de JO19 hebben gespeeld. Vanmiddag is de gemiddelde leeftijd van de 1e selectie van FIT Boys precies 21 jaar. De jongste speler is 16 en de oudste 29 jaar. De Groen-gele formatie uit Beilen wil nog niet opgeven, maar zal vanmiddag wel een hele goede dag moeten hebben om de kampioen op puntverlies te trakteren. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar onder normale omstandigheden vult iedereen bij de Toto voor deze wedstrijd een 1 in.

De onderlinge duels zijn op de vingers van 1 hand te tellen, 4 totaal. Daarin won FIT Boys 0 keer, speelde het 1 keer gelijk en won Nieuwleusen 3 keer. Het doelsaldo is 2 voor en 11 tegen. Duidelijke cijfers en die betekenen weinig goeds voor deze zaterdagmiddag.

De wedstrijd in Nieuwleusen op Sportpark Het Klaverblad tussen Nieuwleusen en FIT Boys start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Elroy Hogeweide uit Silvolde.