16 mrt, 15:00 uur: Fc Assen – cvv FIT Boys

11 maart 2024
de Webmaster

Deze zaterdag speelt de Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring wederom een topper in de 4e klasse F tegen nummer 2 Fc Assen. Het gat tussen beide ploegen is slechts 3 punten dus er staat wat op het spel. Fc Assen kreeg in Borger tegen de plaatselijke sv stevig klop met 4 – 0. FIT Boys zette directe concurrent voor de 5e plek SCN met 2 – 0 opzij. Een overwinning waar niets op af te dingen viel. Voor beide teams is het aan blijven haken met de top van de 4e klasse F of hele dure punten laten liggen in de strijd om de bovenste plaatsen.

Fc Assen
Voor de mannen uit de Drentse hoofdstad lijkt FIT Boys een angstgegner. In de wedstrijd in Beilen won FIT Boys met 4 – 1. Maar na deze verliespartij bleef Fc Assen wel 9 wedstrijden ongeslagen, won er 8 en speelde er 1 gelijk. Tot vorige week dus toen het 4 – 0 tegen Borger werd. Fc Assen staat dus 2e met 29 punten uit 15 wedstrijden en een doelsaldo van 48 voor en 35 tegen. De ploeg van trainer/coach Fouad Faraouni scoort dus wel vaak, maar krijgt ze ook makkelijk tegen. Topscoorder bij de Assenaren is Jarno Hamming met 13 doelpunten maar ook Kay Veenhuizen scoorde al 11 keer.

FIT Boys
FIT Boys is ijzersterk uit de winterstop gekomen met 4 overwinningen op rij. Het scoorde in die 4 wedstrijden 11 keer en kreeg er slechts 2 tegen. Dat zijn cijfers die je met trots kunt overleggen. Maar overall in de competitie en met name voor de winterstop was het soms nog te wisselvallig. Het won 8 keer, speelde 2 keer gelijk en verloor ook 5 keer. Dat leverde 26 punten op uit 15 wedstrijden met een doelsaldo van 36 voor en 26 tegen. Topscoorder aan FIT Boys zijde is Lars Hilberts met 9 doelpunten, maar mede spits Daniël van der West scoorde er ook al 5 keer. En juist tegen Fc Assen scoort Daniël makkelijk. In de vorige 5 ontmoetingen maakte hij er ook 5.

Historie
De ploegen troffen elkaar tot nu toe 5 keer, 4 keer in de competitie in 1 keer in de beker. FIT Boys won 3 keer, speelde 2 keer gelijk en Fc Assen wist tot nu toe nog niet te winnen. Het doelsaldo is 12 voor en 6 tegen. Maar statistieken zijn maar statistieken en wedstrijden worden niet op papier gespeeld. Vorige seizoen won FIT Boys in Assen met 2 – 4 met 3 doelpunten van Daniël van der West en 1 maal Jelmer van Dijk. Dit seizoen werd het thuis 4 – 1 voor FIT Boys met doelpunten van, wie anders dan, Daniël van der West (2x), Jelmer van Dijk en Stefan Eefting. Kan Fc Assen de negatieve reeks doorbreken? Of blijft FIT Boys voor de ploeg uit Assen een Angstgegner?

De wedstrijd in Assen op Sportpark de Hoogspanning tussen Fc Assen en cvv FIT Boys start om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Theo van der Heijden.