17 sept, 14:30 uur: FIT Boys 1 – Tiendeveen 1

11 september 2022
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe speelt in de 3e bekerronde thuis tegen Tiendeveen. Tiendeveen speelde zaterdag thuis tegen Beilen za en verloor met 2 – 4 na een 2 – 1 voorsprong. FIT Boys verraste vv Hoogeveen za thuis door met 2 – 0 te winnen en dat was een terechte uitslag. Tiendeveen verloor de 1e ronde van Hoogeveen met 4 – 0 en FIT Boys speelde gelijk tegen Beilen za. Tiendeveen is dus uitgespeeld en voor FIT Boys ligt de volgende ronde nog in het verschiet.

Tiendeveen heeft 5 seizoenen in de 4e klasse gevoetbald en mag het dit seizoen in de 5e klasse proberen. In de voorbereidingen won het tweemaal, van VVAK met 3 – 0 en van HHCombi met 1 – 0. Zoals gezegd leverde de beker tot nu toe 2 verliespartijen op (4 – 0 van Hoogeveen en 2 – 4 van Beilen za). Trainer Van Essen is nog volop aan het experimenteren mede door late vakantiegangers en enkele lichte blessures. Misschien kan Tiendeveen deze zaterdag wel zo compleet mogelijk aantreden.

FIT Boys speelde op een geweldige manier de teleurstelling van het 2 – 2 gelijkspel tegen Beilen za (5e klasse) van zich af door van Hoogeveen za (3e klasse) met 2 – 0 te winnen. De taktiek en de opstelling en selectie worden langzaamaan duidelijk. Woensdag zal trainer/coach Otto Halmingh de definitieve selectie bekend maken. Die bestaat nu nog uit 21 man, maar moet dus kleiner worden. Diverse spelers hebben zich in het veld uitstekend laten zien op bepaalde posities. De keuzes worden duidelijk en met een beetje geluk is voor zaterdag de volledige nieuwe selectie die woensdag bekend wordt gemaakt aanwezig. Topscoorder in de voorbereiding is Lars Hilberts met 4 doelpunten.

Beide ploegen kwamen elkaar in seizoen 2001/2002 tegen. Beide keren won FIT Boys. Uit werd het 0 – 4 (doelpunten Tristan Haurissa 2x, Harald Woltinge en Alfons Pot) en thuis werd het 4 – 2 (doelpunten Alfons Pot 2x, Harald Woltinge en Aljon Stahlmecke). Op basis van de resultaten uit het verleden zou ze voor deze wedstrijd een ‘1’ invullen. Maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, dus zal het zaterdagmiddag op het veld moeten gebeuren.

Zaterdagmiddag om 14:30 uur op Sportpark Noord-West spelen FIT Boys en Tiendeveen de laatste beker poulewedstrijd en deze staat onder leiding van scheidsrechter Wilbert Gort.