18 mei, 19:30 uur: FIT Boys – CSVC

16 mei 2022
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe speelt deze woensdagavond thuis tegen CSVC. Deze wedstrijd werd van 11 mei verplaatst naar 18 mei omdat CSVC spelers moest missen wegens werk. Dus werd er soepel mee omgegaan en de wedstrijd verplaatst naar 18 mei. CSVC is nog in een hevige strijd gewikkeld met BSVV om die o zo belangrijk plek 11 op de ranglijst waarmee CSVC zich rechtstreeks kan handhaven. En FIT Boys is nog in een hevige strijd verwikkeld met SVN’69 om plek 13 om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Kortom, een duel waar het wel ergens om gaat.

CSVC startte dit seizoen heel slecht en haalde in de 1e periode slechts 1 punt. De 2e periode daarentegen was veel beter en nu haalde de ploeg van … 10 punten. De 3e periode heeft CSVC het weer veel lastiger met 4 punten uit 4 wedstrijden. De ploeg heeft het lastig, met name met scoren (2 keer totaal). Al mag FIT Boys daar niks van zeggen. CSVC heeft 3 punten minder dan nummer 11 BSVV maar 2 wedstrijden minder. Het kan zelfs nummer 10 Hollandscheveld nog achterhalen. Maar dan moet er wel weer een keer gewonnen hebben. En tegen FIT Boys kan dat, want de thuiswedstrijd (ook door de week op dinsdag) werd er gewonnen.

FIT Boys is begonnen aan een opmerkelijke eindsprint. Door blessures moet trainer/coach Otto Halmingh veel improviseren en heeft 5e elftalspeler Gerjan Hoogenberg aan de selectie toegevoegd. Ook spelen er regelmatig JO19-spelers mee die zelfs op hun nog jonge leeftijd al wat toevoegen aan de groep. De kans is groot dat er volgend seizoen enkele JO19-spelers gaan doorschuiven naar de 1e selectie. En met laatste man Gerjan Hoogenberg en enkele invalverdedigers houdt FIT Boys nu al 2 wedstrijden de 0, mede ook door zeer goed keeperswerk van Niels van der West. Waar de ploeg naar snakt zijn doelpunten en ook in de aanval zijn bijna alle spelers weer fit en klaar om te vlammen. Kortom, de strijd op plek 13 in de 3e klasse D is nog niet gestreden wat FIT Boys betreft.

Beide ploegen hebben een rijk verleden en troffen elkaar tussen 2000 en nu al 29 keer. FIT Boys won 8 keer, 7 keer werd het gelijk en 14 keer won CSVC. Het doelsaldo tussen beide ploegen is 38 voor FIT Boys en 55 doelpunten voor CSVC. OP papier dus een voordeel voor CSVC, alleen worden wedstrijden niet op papier beslist. 18 oktober 2008 leek FIT Boys een makkelijke overwinning te pakken. Na 20 minuten stond de ploeg al met 2 – 0 voor door doelpunten van Alfons Pot en Kerwin Fernim. Maar nog voor rust stond het ook al weer 2 – 2. Na rust besliste Berry van der Giezen het duel en maakte de 2 – 3. 1 april 2017 eindigde de onderlinge strijd in 1 – 1 (doelpunt FIT Boys: Jos Gerding). Meest hilarische moment vond in de bestuurskamer plaats. In het programmablaadje stond aangekondigd dat FIT Boys-leider Martin Datema ging stoppen vanwege zijn werk. Na afloop in de FIT Boys-bestuurskamer nam CSVC-trainer Eric Prins het woord. Ook hij had het programmablaadje van deze wedstrijd gelezen. Prins roemde Martin en gaf aan dat dit voor FIT Boys een grote aderlating was. Na zijn hartstochtelijke relaas wees Martin Datema zelf hem op de datum, waarna Prins rood kleurde en de aanwezigen hun lachen niet konden onderdrukken. En zo eindigde deze matige voetbalmiddag op 1 april toch nog met een lach…

Deze woensdagavond 18 mei start de wedstrijd tussen FIT Boys en CSVC op Sportpark Noord-West om 19:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter John de Vries.