18 nov, 14:30 uur: VAKO 1 – FIT Boys 1

14 november 2023
de Webmaster

Deze zaterdag speelt de Auto Beilen-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring de uitwedstrijd in Vries tegen promovendus VAKO. Beide teams behaalden in de generale voor deze wedstrijd niet de 3 punten. VAKO deed dat tegen Borger en hield deze ploeg knap op 0 – 0. FIT Boys kwam met 1 – 0 voor tegen CSVC, benutte de kansen niet en verloor met 1 – 2. daar waar een gelijkspel ook volgens CSVC een beter afspiegeling van deze wedstrijd was geweest. VAKO sprokkelt punten en staat 10e, FIT Boys leek voor afgelopen zaterdag in de winning-mood en staat gedeeld 5e samen met CSVC

VAKO
Vorig seizoen werd de ploeg 2e in de 5e klasse, maar dwong via de nacompetitie promotie af. Dit seizoen won het pas 1 keer, speelde het 3 keer gelijk en verloor het 3 keer. Uit de laatste 2 wedstrijden werden 4 punten binnengehaald, met dus het knappe gelijkspel tegen koploper Borger. Het scoorde 11 keer, maar kreeg er ook al 22 tegen. Maar in de laatste 2 wedstrijd kreeg VAKO slechts 1 doelpunt tegen. Trainer/coach Cor Meijer is al bezig in zijn 5e seizoen en heeft in Ivar Goedkoop de topscoorder met 3 doelpunten.

FIT Boys
De ploeg van trainer/coach Tim Seubring had tot voor afgelopen zaterdag in 2 wedstrijden een 4 – 1 overwinning gehaald. Samen met de overwinning op SVBO 3 – 1 en een gelijkspel (LEO Loon 0 – 0) en 3 verliespartijen (1 – 3 Hollandscheveld, 3 – 1 SCN en 1 – 2 CSVC) komt FIT Boys op 10 punten en een doelsaldo van 14 voor en 11 tegen. FIT Boys weet in alle wedstrijden meer kansen te creëren dan doelpunten te maken en dat kan je dan gedurende de wedstrijd gaan opbreken. Het afmaken van de kansen, die altijd komen bij deze goed voetballende ploeg, is prioriteit nummer 1. Topscoorder aan FIT Boys-zijde is Jelmer van Dijk met 4 doelpunten.

Historie
De historie tussen beide teams, VAKO is van origine een zondagploeg, is niet talrijk. Een beker- en een oefenwedstrijd. Op 20 augustus 2011 werd het in de beker maar liefst 0 – 10 in Vries. Doelpuntenmakers: Mark Seubring (3x), Alfons Pot (2x), Jos Gerding (2x), Jermo Verbeek, Robbert Dijkema en Ronald van Waardhuizen. Op 29 januari 2022 werd het in een oefenwedstrijd 3 – 2 voor VAKO. Toen scoorden Stefan Eefting en Daniël van der West.

De wedstrijd op zaterdag 18 november om 14:30 uur op sportpark De Fielliettaz Goethart in Vries tussen VAKO en FIT Boys staat onder leiding van scheidsrechter Theo Hein.