19 aug, 16:00 uur: Beilen zo 1 – FIT Boys 1

17 augustus 2023
de Webmaster

Het voortbestaan van deze wedstrijd hing aan een zijden draadje, maar bestaat dus toch nog. De Midden-Drenthe derby, de Sportpark Noord-West derby, de buurman-en-buurman twist. Zaterdagmiddag speelt de Auto Beilen-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring ‘uit’ tegen Beilen zondag 1. Beide teams zijn in de afgelopen 2 seizoenen een klasse lager komen te voetballen. Dus nu treft een 4e klasser zaterdag een zondag 3e klasser.

vv Beilen zo

Van de ploeg van trainer/coach Robert Bos is nog weinig bekend. Dit wordt de eerste oefenwedstrijd, dus nog geen resultaten dit seizoen. De selectie lijkt op het eerste gezicht onveranderd, maar toch één onbekend gezicht. Joëll Bunk is nieuw en lijkt overgekomen te zijn van Achilles’94. En Patrick Doldersom is naar het 2e gegaan. De ploeg zal uit zijn op revanche dit seizoen, want na de degradatie van vorige seizoen moet het beter. Al kwam het nog bijna tot een Houdini-act toen de laatste wedstrijd van de nacompetitie er aan te pas moest komen en Beilen die verloor van HOC met 3 – 1. In de winterstop was Beilen nog de gedoodverfde degradant, maar haalde dus toch nog de nacompetitie. Het mocht niet baten. Kijken wat dit seizoen brengt in de zondag 3e klasse D met leuke derby’s tegen Dwingeloo en Pesse.

cvv FIT Boys

FIT Boys heeft er 1 oefenwedstrijd op zitten. De ploeg van trainer/coach Tim Seubring won met 4 – 3 van Tiendeveen. De doelpunten werden verzorgd door Lars Hilberts en Damian Swierczynski (beide 2 keer). En met Damian is 1 van de 3 nieuwe spelers genoemd. Naast Damian, vorig seizoen nog FIT Boys 3, zijn Rick Koops en Leon Timmerman ook weer terug op het oude nest. Rick zal minuten maken, maar Leon is nog geblesseerd. En er komen aardig wat spelers door van de JO19 en ook het 2e herbergt een aantal talenten. Nog een hele puzzel voor Tim en zijn assistent Frens Waninge om uit ruim 40 spelers een selectie te halen. FIT Boys eindigde afgelopen seizoen na de degradatie 6e in de 4e klasse. Een ijzersterk begin en een eindsprint leverden 33 punten op. Kijken of er dit seizoen een periode in zit of misschien meer. Afwachten.

Historie

Beide teams hebben heel wat af geoefend in het verleden. Volgens Voetbalnoord.nl kruisten de teams 20 keer de degens en daarvan won FIT Boys er 3, speelden de ploegen 3 keer gelijk en won Beilen 14 keer. In het seizoen 2011/2012 (kampioensjaar) zette FIT Boys buurman Beilen overtuigend op zij en won met 5 – 0 (doelpunten Frank Benjamins 3x, Mark Seubring en Ed). Maar Beilen won in het seizoen 2016/2017 met maar liefst 4 – 1 (doelpunt FIT Boys: Martijn Bakker, doelpunten Beilen: Koen Hollemans, Xander Koster, Joost Fidom en Alwin Hendriks). “Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst”, “de bal is rond” en “het kan alle kanten op” om maar even wat clichés uit de kast te halen. Zaterdagmiddag om 17:45 uur weten we meer.

De wedstrijd Beilen zo 1 – FIT Boys 1 zaterdag 19 augustus staat onder leiding van scheidsrechter Gerald van Driel en start om 16:00 uur. Wees op tijd, want VOL = VOL (gratis toegang).