19 februari, 14:30 uur: FIT Boys 1 – ZZVV 1

13 februari 2022
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh start de 2e seizoenhelft na een verlengde winterstop met een thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat ZZVV. ZZVV is samen met Nieuwleusen verwikkeld in de kampioensstrijd. Het beloofd bovenin de 3e klasse D een spannende strijd te worden. Maar ook onderin zijn de kaarten nog niet geschud. FIT Boys is in een heftige degradatiestrijd verwikkeld met CSVC en SVN’69 en ook dat gaat nog een hoop spannende wedstrijden opleveren. Beide teams hebben dus de 3 punten hard nodig, waarbij ZZVV de favoriet zal zijn en FIT Boys zal willen zorgen voor een stuntje.

ZZVV ging in de beker eenvoudig door na de poulefase met 7 punten en een doelsaldo van 14 voor en 2 tegen. Tegen SVBO vond de ploeg zijn beker-Waterloo en verloor thuis met 0 – 4. In de competitie gaat het zo goed als crescendo. Eén verliespartij en één gelijkspel en voor de rest overwinningen (7 totaal). Helaas was de verliespartij wel tegen kampioensconcurrent Nieuwleusen. De ploeg van trainer/coach Hans Slender scoorde al 28 keer en kreeg er 9 tegen. Topscoorder aan ZZVV-zijde is Jovanni van Dijk. ZZVV komt maar met één doel naar Beilen en dat is mee blijven strijden om het kampioenschap en dus de 3 punten pakken.

FIT Boys heeft in de afgelopen 11 wedstrijden (3 beker- en 9 competitiewedstrijden) 1 keer gewonnen, 2 keer gelijkgespeeld en 9 keer verloren. In de afgelopen oefencampagne verloor de ploeg van VAKO (3 – 2) en won het van Oudehaske (3 – 1). Trainer/coach Otto Halmingh probeert van een jonge groep spelers een hecht team te maken. Er zit nog heel veel rek in de selectie en ook de aanwas uit de jeugdopleiding van FIT Boys bevat het nodige talent. De toekomst ziet er dus rooskleurig uit, maar op de korte termijn moet het team vol aan de bak om zich te handhaven in de 3e klasse D. Topscoorder aan FIT Boys zijde zijn Daniël van der West, Ivo van Ewijk, Lars Hilberts en Jelmer van Dijk met elk 1 doelpunt.

De historie tussen beide ploegen is talrijk. Vanaf het seizoen 2001/2002 hebben de ploegen elkaar 21 keer getroffen met 9 keer winst voor FIT Boys, 8 gelijke spelen en 4 keer een winstpartij voor ZZVV. Het doelsaldo is +17 (45 voor en 28 tegen). In het seizoen 2011/2012 was er een memorabele FIT Boys – ZZVV. Na een 0 – 1 achterstand won FIT Boys met trainer/coach Frens Waninge met 5 – 1, pakte het kampioenschap en promoveerde naar de 2e klasse. Doelpuntenmakers waren Mark Seubring (2x), Ronald van Waardhuizen, Marten Oldersma en Jos Gerding. In het seizoen 2019/2020 werd op Sportpark Noord-West 0 – 0. Onder leiding van intern-trainer/coach Arjan Schepel had ZZVV in de laatste fase van de wedstrijd de ultieme kans op 0 – 1 maar miste. En zo kwam er nog geen einde aan het uit-syndroom van ZZVV tegen FIT Boys. Nog nooit won de ploeg uit Zuidwolde in Beilen. Kijken of dat deze zaterdag wel lukt.

Zaterdag 19 februari om 14:30 uur spelen FIT Boys en ZZVV op sportpark Noord-West in Beilen tegen elkaar en deze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Peter van der Born.