1e AED en Reanimatie instructie-avond

26 februari 2019
de Webmaster

(Foto’s: Ria de Vries)

Op dinsdagavond organiseerde de AED- en Noodplancommissie van FIT Boys onder leiding van Ria de Vries een AED en Reanimatie instructie-avond. En een flink aantal jeugd- en seniorleiders/-trainers en vrijwilligers deden mee. Eerst werd het reanimeren en beademen geoefend. Even feeling krijgen en weten hoe het werkt. Daarna ging iedereen 4 minuten lang reanimeren en beademen, waarna de 2e in de groep (en na 4 minuten de 3e) het overnam. Reanimeren is best vermoeiend want in 4 minuten tijd, maak je wel 8 series van 30 keer reanimeren en 2 keer beademen. Ook het reanimeren en beademen van een baby werd kort uitgelegd.

Ook gaf Ria uitleg over de AED. Waar hangt deze in het kantinecomplex (onder de trap in de hal) en hoe werkt het. En daarna gingen de cursisten weer aan de slag. De AED werd geoefend op de oefenpoppen en dat ging na wat proberen best goed. Zo kwam er een einde aan een zeer nuttige en leerzame avond, mede dank zij Ria de Vries en de leden van de AED en Noodplancommissie. Bedankt!

Donderdag 28 februari staat de volgende instructie-avond op de agenda en dan volgen dinsdag 5 en donderdag 7 maart ook nog twee instructie-avonden.