2 mrt, 14:30 uur: SVBO za 1 – FIT Boys 1

26 februari 2024
de Webmaster

Komende zaterdag 2 maart speelt de Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring in de 4e klasse F een uitwedstrijd tegen SVBO za. SVBO za speelde voor het laatst competitievoetbal om 10 februari uit tegen Borger en verloor met 4 – 0. FIT Boys speelde ook op 10 februari competitie thuis tegen LEO Loon en won met 2 – 0. Afgelopen zaterdag oefende de ploeg thuis tegen HZVV 2 en speelde 1 – 1 gelijk. SVBO wil een P/D-plek ontlopen en heeft de punten nodig. FIT Boys wil aansluiting houden met de top 6 van de competitie.

SVBO za
De ploeg van trainer/coach Jan Moes speelt wederom een moeizaam seizoen en bevindt zich ook dit seizoen weer in de onderste regionen van de 4e klasse. Het heeft de punten nog hard nodig, want op dit moment staat SVBO 10e en is dan veroordeeld tot P/D-wedstrijden. In de 2e periode behaalde SVBO slechts 1 punt in 5 wedstrijden, scoorde 5 keer maar kreeg er ook 19 tegen. De ploeg zal dus zaterdag gebrand zijn op een goed resultaat tegen FIT Boys. Topscoorder bij SVBO za is Niels Wessels. Hij scoorde van de 24 doelpunten die SVBO maakte er 11.

FIT Boys
De ploeg uit Beilen is na de winterstop uitstekend begonnen aan de 2e helft van de competitie. Van de toenmalige koploper Hollandscheveld werd met 1 – 2 gewonnen en laagvlieger LEO Loon werd met 2 – 0 verslagen. De ploeg wil dus deze lijn doortrekken tegen SVBO za en zo aansluiting houden met de top 6. Het gat tussen de koploper Borger (27 punten) en FIT Boys (20 punten) is 7 punten. De goede reeks doortrekken kan betekenen aanhaken. Een verliespartij kan betekenen afhaken en een grijs seizoen uit moeten gaan spelen. Topscoorder aan FIT Boys-zijde is Lars Hilberts met 9 doelpunten.

Historie
SVBO za en FIT Boys kwamen elkaar tot nu toe vanaf 2017 4 keer tegen. FIT Boys won 3 keer en SVBO 1 keer en het doelsaldo bedraagt 12 voor en 6 tegen. 2 september 2017 werd het in een bekerwedstrijd 7 – 3 met doelpunten van Christiaan Trijbels (3x), Dirk van Faassen, Thijs Oosting, Jos Gerding en Mark Visser. 4 maart 2023 verloor FIT Boys uit met 2 – 0.

De wedstrijd zaterdag 2 maart om 14:30 uur op Sportpark SVBO tussen SVBO za 1 en FIT Boys 1 staat onder leiding van scheidsrechter Mark Bos.