2 oktober, 14:30 uur competitiewedstrijd: FIT Boys – Hollandscheveld

27 september 2021
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh speelde vorige week zaterdag de 1e competitiewedstrijd. Uit bij DVC Dedemsvaart was FIT Boys kansloos en verloor met 5 – 0 van één van de kampioenskandidaten. Hollandscheveld speelde thuis tegen BSVV, dat met een veredeld 2e elftal moest aantreden vanwege vele afwezige selectiespelers, maar kwam niet verder dan 0 – 0.

Hollandscheveld speelde in de voorbereiding 4 oefenwedstrijden (2 keer verlies, 1 keer gelijk en 1 keer winst) en 3 bekerwedstrijden. Thuis tegen Olympia’28 werd met 1 – 0 gewonnen, tegen Lutten werd er ook gewonnen 2 – 4 en tegen Vitesse’63 volgde een 3 – 5 verlies. Op doelsaldo bekerde Vitesse door. Roy Strijker lijkt de topscoorder in de beker voor Hollandscheveld, maar niet alle doelpuntenmakers zijn bekend. Hoofdtrainer Johan Sikkes begint aan zijn eerste seizoen in Hollandscheveld en volgt John Kikkert op. Zoals gezegd, de 1e competitiewedstrijd thuis tegen BSVV eindigde in 0 – 0 en zo staat de ploeg 8e.

De voorbereiding begon met 3 oefenwedstrijden (2 keer verlies en 1 keer gelijk). Daarna FIT Boys won, speelde gelijk en verloor in de beker (1 – 1 Fc Assen, 3 – 7 Veenhuizen en 2 – 0 Borger). Topscoorder in de beker is Stefan Eefting met 2 doelpunten. Vorige week zaterdag was kampioenskandidaat DVC Dedemsvaart een maatje te groot voor FIT Boys en volgde een 5 – 0 verlies. Hiermee staat het team 13e. Naar alle waarschijnlijkheid kan trainer/coach Otto Halmingh weer beschikken over een nagenoeg fitte en complete selectie. Alleen Gerald Haandrikman (blessure) en Ruben Oostenbrink (maakt minuten in FIT Boys 2) zijn afwezig.

Beide teams hebben een lange en rijke historie. Ze speelden totaal in competitieverband 34 keer tegen elkaar. FIT Boys won daar 8 keer van, 8 keer werd het gelijk en Hollandscheveld won 18 keer. Het doelsaldo is 51 voor en 77 tegen. Uit de statistieken zou volgen dat Hollandscheveld wint, maar de bal is rond en wedstrijden worden niet op papier en uit statistieken beslist. Memorabele duels tussen beide clubs zijn er vele. Om één te noemen, dan de bijzondere en spectaculaire 4 – 4 uit 2013 (21 september). Aan FIT Boys-kant scoorde Leon Timmerman 1 keer en Mark ‘Hans’ Seubring 3 keer. Maar Robin Bijl was de topscoorder van de middag met 4 doelpunten. Maar misschien nog wel veel indrukwekkender en belangrijker dan een simpel potje voetbal was de minuut stilte vooraf aan deze wedstrijd voor de overleden Loretta Boom die 20 september 2013 de strijd tegen kanker verloor. Voor altijd in ons hart…..

Zaterdag 2 oktober om 14:30 uur op Sportpark Noord-West in Beilen leidt scheidsrechter Kevin Moed de competitiewedstrijd FIT Boys – Hollandscheveld.