2 sept, 14:30 uur: FIT Boys – Vitesse’63 (beker)

27 augustus 2023
de Webmaster

De Auto Beilen-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring gaat na de oefencampagne starten aan de bekercompetitie. En voor assistent-trainer Frens Waninge is dat een wedstrijd tegen de ploeg uit zijn woonplaats Koekange, Vitesse’63. Tim en Frens zijn nog zoekende naar de ideale formatie, hebben ook te maken met wat blessures en zullen de bekercompetitie dus ook gebruiken als veredelde oefenwedstrijden om het team en de tactiek fijn te slijpen. Dus een oefen-bekerpot tegen wel een leuke en interessante tegenstander.

Vitesse’63

Wie vorig seizoen halverwege de competitie zei dat Vitesse’63 niet zou gaan degraderen uit de 3e klasse D zou voor gek worden verklaard. In de 2e seizoenshelft volgde een wederopstanding, werden er heel veel punten gehaald en speelde de ploeg zich veilig (daarvoor moest de ploeg 6 teams onder zich houden) en behaalde ook nog een periode en nacompetitie. Een razend knappe prestatie. Dit seizoen werden er in de voorbereiding 3 wedstrijden gespeeld. 1 winstpartij (4 – 6 van SVN’69) en 2 verliespartijen (3 – 2 van Fc Meppel en 4 – 5 van Avereest). In het eigen voorbereidingstoernooi werd er 2 keer gewonnen (HZVV 2 0 – 1 en SVN’69 0 – 2), 1 keer gelijkgespeeld (1 – 1 CSV’28) en 2 keer verloren (Steenwijker Boys 1 – 0 en Alcides za 1 – 2). Ruben Westert is topscoorder met 6 doelpunten.

FIT Boys

Het vorig seizoen is voldoende besproken. Een ijzersterk begin werd gevolg door een dip en er werd geĆ«indigd met een eindsprint en dat was voldoende voor de 6e plaats. Dit seizoen zullen trainers Tim Seubring en Frens Waninge door selecteren. Er komt goede jeugd door uit de JO19, Damian Swierczynski komt over uit het derde en van buiten de club komen Leon Timmerman en Rick Koops. Beide in het verleden ook lid van de 1e selectie. De plannen van Tim Seubring worden gedurende de voorbereidingscampagne steeds duidelijker, nu nog de juiste spelers op de juiste plaats. In de voorbereiding begon FIT Boys met een winstpartij tegen Tiendeveen (4 – 3), daarna een verliespartij (1 – 0 tegen Beilen zo) en afgelopen zaterdag een 4 – 4 gelijkspel tegen Aduard 2000. Matthijs Bonnen is topscoorder tot nu toe met 3 doelpunten, gevolgd door Damian Swierczynski en Lars Hilberts met elk 2 doelpunten.

Historie

De beide teams hebben een rijke historie. Vanaf 2001 kwamen beide ploegen elkaar 23 keer tegen. 10 keer won FIT Boys, 3 keer werd er gelijkgespeeld en 10 keer won Vitesse’63. Het doelsaldo is 55 voor en 46 tegen. Opvallende uitslag is die van 9 oktober 2004 toen het maar liefst 8 – 1 werd met doelpunten van Berry vd Giezen, Tristan Haurissa en Ronald van Waardhuizen (elk 2 keer) en Maurits vd Hoest. Maar ook Vitesse’63 zette zo’n uitslag neer op 18 januari 2020, toen werd het 7 – 1 in een oefenwedstrijd. Doelpunt FIT Boys: Stefan Eefting. Kijken wat het zaterdagmiddag gaat worden.

De wedstrijd op Sportpark Noord-West tussen FIT Boys en Vitesse’63 start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bert Loof.