2 voor 12! NOODOPROEP voor Gemeente!

17 oktober 2015
de Webmaster

Noot vooraf: vv Beilen en cvv FIT Boys kunnen niet spreken voor andere vereniging die ook dringend verlegen zitten om verbeteringen aan hun sportaccommodatie, die ook nodig zullen zijn. De verenigingen kunnen alleen spreken voor zichzelf.

Dringende NOODOPROEP voor de Gemeenteraad en Burgemeester en Wethouders van de gemeente Midden-Drenthe! De NOODTOESTAND is afgeroepen op Sportpark Noord-West! We kunnen niet meer zonder een fatsoenlijk kunstgrasveld met een regulier veld en een jeugdveld!

Grote teleurstelling bij 500 jeugdspelers (inclusief die van de tegenstander) en hun ouders deze zaterdagochtend. Er kan niet gevoetbald worden. Huilende pupillen die zo’n zin hadden om te voetballen. “Wat moeten we dan doen vandaag?” wordt aan menig keukentafel uitgesproken. En dan nog eens 300 seniorleden die vandaag en (waarschijnlijk) morgen ook niet in de baan komen. Treffend is dat bij de verenigingen om ons heen wel gewoon gevoetbald kan worden. Op kunstgras!

Het is nu echte 2 voor 12! Wederom staat het water de voetbalverenigingen vv Beilen en cvv FIT Boys letterlijk aan de lippen en dit keer niet om een niet werkende pomp of niet opengezette sluis. De sportvelden op Sportpark Noord-West zijn doorweekt en kletsnat en dat in de 2e week van oktober. Sportpark Noord-West biedt op 4 doordeweekse dagen plaats aan 500 jeugdleden, die daar heerlijk een uurtje kunnen voetballen/trainen. Maatschappelijk gezien nemen de voetbalverenigingen een hele belangrijke functie in bij het opvoeden en ontwikkelen van deze 500 kinderen. Samen spelen, samen delen, respect en sportiviteit, je steentje bijdragen aan de verenigingen. Allemaal eigenschappen die deze kinderen later in hun leven heel goed van pas zullen komen. En op zaterdag zijn deze 500 kids ook weer op het sportpark om met veel enthousiasme, plezier en sportiviteit te strijden tegen evenzovele kids van de bezoekende verenigingen. En voor de 300 seniorvoetballers geldt precies hetzelfde, ook zij zijn 3 keer in de week op het sportpark en genieten van de sport en van het sociale aspect. En nu dit weekend? En misschien volgende week? Geen voetbal, geen training. Verveling. Rondhangende jongeren in dorp en in de wijk. En dat willen we toch niet met elkaar?

Daarnaast biedt Sportpark Noord-West gedurende het seizoen ook regelmatig plaats aan externe partijen. Denk aan GGZ met hun sportdag, menig voetbalevenement (clinics e.d.), De Mega Kinderspeeldag op het hoofdveld, maar ook de scholen zouden overdag op ons sportpark de gymles in de buitenlucht kunnen geven. Dat zou allemaal kunnen als ons sportpark qua faciliteiten en kwaliteit van deze faciliteiten, en dan met name de velden, zou voldoen aan een bepaalde norm. En daar voldoen we helaas al langere tijd niet meer aan. Het kan niet zo zijn dat de gemeente Midden-Drenthe 800 voetballers in de kou laat staan, de mogelijkheid ontneemt om te voetballen door de week en in het weekend door niet aan deze NOODOPROEP gehoor te geven.

De tijd van praten is geweest! Gemeente Midden-Drenthe, het is nu tijd voor daden! vv Beilen en cvv FIT Boys zijn erg benieuwd! Stel ons en die 500 kinderen en 300 volwassen niet teleur! We vragen ook niets bijzonders. Kijk naar de gemeente Assen, daar hebben alle verenigingen (ACV, Achilles, LTC, Fc Assen en Asser Boys) een fatsoenlijke kunstgrasmat.