20 apr, 14:30 uur: vv SJS – cvv FIT Boys

15 april 2024
de Webmaster

Zaterdag 20 april speelt de Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring wederom een topper in de 4e klasse F tegen nummer 4 SJS. SJS speelde afgelopen zaterdag de topper tegen nummer 1 Borger. Beide ploegen keken de kat uit de boom en SJS kon Borger geen pijn doen. Het bleef 0 – 0. FIT Boys kreeg het voor het ontlopen van degradatie vechtende VAKO op bezoek en die won op inzet met 1 – 3. Beide ploegen willen dus deze zaterdag de 3 punten halen.

SJS
De ploeg van voormalig trainer/coach Jos Schaart, het schokeffect bleef uit, speelt een wisselvallig seizoen. Het won 10 keer, speelde 1 keer gelijk en verloor 7 keer. In de tweede periode ging het minder crescendo en ook in de 3e periode is de ploeg te wisselvallig. Na de winterstop won SJS 3 keer, speelde het 1 keer gelijk en verloor het 4 keer. Theoretisch kan er nog veel, maar in deze vorm staat er voor de blauw-witten niks meer op het spel. Het seizoen uitspelen is het devies. Topscoorder aan SJS-zijde is Gerwin Heidema met 13 doelpunten.

FIT Boys
De groen-gelen zetten een sterke reeks neer na de winterstop met 4 keer winst op rij. Toen kwam de ongelooflijke 2 – 1 tegen Fc Assen (na 90 minuten tegen 10 man nog 0 – 1), maar daarna een overtuigende winst op Mussel (6 – 0), een gelijkspel tegen CSVC (2 – 2) en vorige week de verliespartij tegen VAKO (1 – 3). Bij vlagen, zelfs tegen VAKO, liet de ploeg dit seizoen ongelooflijk goed te kunnen voetballen. Maar het moet allemaal kloppen. Scherp beginnen, strijd leveren en de taken uitvoeren en dan kan deze ploeg heel veel. Nog 3 keer vlammen dit seizoen voor een goed resultaat in de ranglijst. Topscoorders aan FIT Boys-zijde zijn Lars Hilberts en Matthijs bonnen met elk 9 doelpunten.

Historie
De ploegen gaan ver terug en in 1965 werden de eerste duels al uitgevochten. Totaal 17 ontmoetingen met 3 keer winst voor FIT Boys, 8 gelijke spelen en 6 keer winst voor SJS (doelsaldo 18 voor en 23 tegen). Geen doelpuntrijke duels dus. Op 17 oktober 2015 werd het 1 – 1 tussen beide in Stadskanaal (FIT Boys-doelpunt: Julian Boom). Eerder dit seizoen won SJS in Beilen toch wel wat tegen de verhouding in met 1 – 2 (doelpunt Matthijs Bonnen). FIT Boys heeft dus wat recht te zetten zaterdag.

Zaterdag 20 april speelt FIT Boys om 14:30 uur op Sportpark Julianastraat tegen SJS en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Theo Hein.