20 mei, 14:30 uur: FIT Boys – SCN

14 mei 2023
de Webmaster

Deze zaterdag speelt de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh thuis op Sportpark Noord-West tegen SCN uit Nieuwlande. FIT Boys heeft de stijgende lijn te pakken en pakte in de laatste 6 wedstrijden 9 punten (doelsaldo 9 voor en 6 tegen). Afgelopen zaterdag werd degradant BSVV met 2 – 5 verslagen en als de al dan niet terecht afgekeurde doelpunten hadden meegeteld had het zomaar 2 – 8 kunnen worden. SCN behaalde uit de laatste 6 wedstrijden ook 9 punten (doelsaldo 10 voor en 6 tegen). Vorige week werd Waskemeer met maar liefst 5 – 0 verslagen. Beide teams zijn dus in goede doen.

SCN begon nog matig aan het seizoen en stond halverwege één na laatste met slecht 9 punten (19 voor en 42 tegen). De ploeg van trainer/coach Bart Smid kreeg de doelpunten makkelijk tegen, met als uitschieter de 2 – 9 tegen nummer laatst BSVV. De 2e seizoenshelft gaat het stukken beter. SCN behaalde al 15 punten uit 10 wedstrijden met een doelsaldo van 14 voor en 12 tegen. Blijkbaar zit het verdedigend wat beter in elkaar. En met totaal 33 doelpunten scoort het per wedstrijd 1,5 keer en topscoorder Stefan Bruinsma heeft er daar 9 van gemaakt.

Het verloop van het seizoen van FIT Boys is bekend. Een ijzersterk begin, een zware dip en nu weer de stijgende lijn te pakken. Sinds enige seizoenen zit FIT Boys in een overgangsfase en past het door het stoppen van ervaren spelers jongere spelers in. En dat team is nu aan het bouwen en groeien en dat kenmerkt zich ook door wisselvalligheid. Wisselvalligheid in het seizoen en in een wedstrijd. Soms laat de ploeg zien geweldig te kunnen voetballen, maar ook regelmatig geeft het team niet thuis en zakt soms door de ondergrens. Otto Halmingh zal aan het eind van het seizoen het stokje overgeven aan nieuwe trainer Tim Seubring en hij zal, met de talentvolle jeugd uit de JO19 die doorkomt, verder gaan bouwen aan een sterke elftal dat mee kan spelen om het kampioenschap in de 4e klasse. Topscoorder aan FIT Boys zijde is Daniël van der West met 9 doelpunten.

In het verleden speelden beide ploegen 20 keer tegen elkaar. FIT Boys won 12 keer, de teams speelden 3 keer gelijk en 5 keer won SCN. Het doelsaldo bedraagt 39 voor en 30 tegen. Maar statistieken zeggen niks. Wedstrijden worden niet gespeeld op papier of op basis van statistieken. Vanmiddag zal de strijd op Sportpark Noord-West laten zien wie op dit moment de sterkste is.

De wedstrijd tussen FIT Boys en SCN start om 14:30 uur en wordt afgetrapt door Pupil van de Week Daan Loovers. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jaap Drost.