21 jan, 14:30 uur: FIT Boys – Waskemeer

15 januari 2023
de Webmaster

De winterstop was voor de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh maar van korte duur. Vorige week speelde het al weer voor de competitie het inhaalduel tegen BSVV en won eenvoudig met 4 – 0. De ingeplande inhaalwedstrijd van Waskemeer tegen SCN werd afgelast. FIT Boys strijd nog mee om de bovenste plaatsen en de 1e periode en wil bij een misstap van RWF of Onstwedder Boys graag de 1e plek overnemen. Waskemeer staat op een promotie-/degradatieplek voor eventuele degradatie naar de 5e klasse en wil omhoog.

Waskemeer is in de competitie qua resultaten zo wisselvallig als het Nederlandse weer. Het wint wat (2 keer, 2 – 6 NWVV en 0 – 2 BSVV), het speelt wat gelijk (2 keer, 3 – 3 RWF en 1 – 1 Mussel) en het verloor al 4 keer (4 – 3 SVBO, 1 – 2 Fc Assen, 2 – 4 Glimmen en 1 – 3 Wildervank). Totaal komt de ploeg van trainer/coach Gert Haak daarmee op 8 punten uit 8 wedstrijden en een doelsaldo van 19 voor en 19 tegen. Waskemeer krijgt ze dus makkelijk tegen, maar ze scoren ook makkelijk mede door topscoorder Mitchell Schievels (8 doelpunten).

FIT Boys is een top 5 kandidaat en kan zeker voor de bovenste plaatsen meespelen. Maar dan moet het altijd geconcentreerd spelen en de nodige inzet en passie op de mat blijven leggen. In de winterstop had het team een leuk uitstapje met het Protos Weering Zaaltoernooi, waarin de voorronde werd gewonnen en het team strandde in de kwartfinale. Zoals gezegd speelde het team van trainer/coach Otto Halmingh vorige week al weer de eerste competitiewedstijd en won deze met 4 – 0. Totaal heeft FIT Boys 19 punten uit 10 wedstrijden en een doelsaldo van 24 voor en 15 tegen. Topscoorders aan FIT Boys kant zijn DaniĆ«l vd West en Lars Hilberts met elk 7 doelpunten.

Waskemeer en FIT Boys hebben maar een zeer beperkte historie, 1 wedstrijd slecht. Een bekerwedstrijd op 21 augustus 2010 die door FIT Boys met 2 – 1 werd gewonnen. Doelpunten kwamen van Robbert Dijkema en Kevin Eising.

De wedstrijd tussen FIT Boys en Waskemeer om 14:30 uur op Sportpark Noord-West staat onder leiding van scheidsrechter Patrick Dobma.