21 mei, 14:30 uur: Avereest – FIT Boys

19 mei 2022
de Webmaster

Zaterdag 21 mei gaat de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh op bezoek in Balkbrug om tegen het plaatselijke Avereest te voetballen. Avereest won afgelopen zaterdag met 1 – 2 van SVN’69 en heeft zich in de veilige middenmoot genesteld. Er kan niks meer gewonnen worden en niks meer verloren. FIT Boys heeft de eindsprint ingezet en wil in de laatste 7 wedstrijden alsnog rechtstreekse degradatie voorkomen. En is in deze laatste 7 wedstrijd goed begonnen door 5 punten te pakken en 2 keer de 0 te houden (0 – 1 winst tegen Hollandscheveld, 0 – 0 gelijkspel tegen Dedemsvaart en 1 – 1 gelijkspel tegen CSVC (afgelopen woensdag)). Voor FIT Boys is er dus zeker nog iets te winnen deze middag en speelt het nog ergens voor. Avereest kan freewheelen.

Avereest wint dit seizoen wat en verliest wat en dan kom je uit op 33 punten uit 22 wedstrijden (goed voor 66 punten bij de volle winst in alle wedstrijden) en sta je dus middenmoot op plek 8. Dat noemen we een grijs of kleurloos seizoen. Je hoeft niet naar beneden te kijken en ambities voor een periode of zelfs het kampioenschap heb je niet. Er is ook 10 keer gewonnen en 10 keer verloren en 3 keer gelijk gespeeld. Een Ying Yang seizoen, volledig in evenwicht. Alleen in het doelsaldo zit geen evenwicht, 41 voor en 47 tegen. Trainer Stef Lamberink, die na dit seizoen afscheid neemt na 5 seizoenen, kan beschikken over een topscoorder met 10 doelpunten, Jurgen Visscher. Om het evenwicht er in te houden zou het dus een gelijkspel moeten worden, maar een verliespartij mag ook want dan win je volgende week gewoon van Ommen.

FIT Boys is zoals gezegd aan een opmerkelijk reeks begonnen, tenminste we hopen dat het een reeks is. De reeks is nu 3 wedstrijden waarin de ploeg één tegendoelpunt behoefde te incasseren, maar ook maar twee keer scoorde. Dat leverde wel 5 punten op en het gat met nummer 13 is nog maar 1 punten met 1 wedstrijden minder. RTV Drenthe noemde het al een Houdini-act toen FIT Boys 2 weken geleden met 0 – 1 won van Hollandscheveld. En dat zou het zeker zijn als de gedoodverfde degradant de dans weet te ontspringen en nacompetitie weet te halen. Eerst nu maar eens een resultaat halen tegen Avereest.

Avereest en FIT Boys speelden vanaf 2018 vier keer tegen elkaar en een keer werd twee keer gelijk en twee keer won Avereest. Het doelsaldo is 4 voor en 8 tegen. Meest opmerkelijk duel was die van 22 september 2018. Tot de 88e minuut stond FIT Boys nog met 1 – 3 voor door doelpunten van Kevin Kooistra en Stefan Eefting (2x). Toen viel de 2 – 3, kreeg Wilko Stevens nog rood en in de 90e minuut kreeg Avereest nog een penalty, nadat een Avereest-speler 3 spelers van FIT Boys omduwde waarvan één met de arm de bal raakte. Zo werd het toch nog 3 – 3 terwijl FIT Boys de overwinning al leek binnen te hebben.

De wedstrijd zaterdag 21 mei om 14:30 uur in Balkbrug op Spotpark De Balk tussen Avereest en FIT Boys staat onder leiding van scheidsrechter Peter Pot.