21 sept: Voorbeschouwing FIT Boys – BSVV

17 september 2019
de Webmaster

Zaterdag gaat de competitie voor de 3e klasse D dan eindelijk van start. Vooraf worden de bespiegelingen al gegeven over de aanstaande kampioen en de mogelijke rechter rijtje-ploegen. Achilles 1894 met hun hoofdklasse ervaring is de gedoodverfde kampioen en voor de namen onderin worden als snel BSVV en FIT Boys ingevuld. Als dit mocht kloppen, dan kunnen we deze wedstrijd direct bestempelen als een degradatieknaller. Maar je kunt het ook anders benaderen. Wie deze confrontatie wint nestelt zich in de top van de 3e klasse D. Hoewel de ploegen elkaar door en door kennen en elkaar in de afgelopen jaren regelmatig tegenkwamen, wordt er over en weer toch nog ‘gespioneerd’. FIT Boys-leider Maurits Beuling was aandachtig toeschouwer bij Beilen – BSVV en BSVV-trainer Ben Baterink bekeek FIT Boys – Nieuw Balinge. Zouden ze er iets van hebben opgestoken? Zouden ze hiermee de winst veilig kunnen stellen? We zullen het zaterdag 21 september rond de klok van 16:15 uur weten.

Onderlinge confrontaties
Beide teams komen elkaar al heel wat seizoenen tegen en er is altijd een gezonde rivaliteit. Vanaf het seizoen 1999-2000 hebben beide teams elkaar 18 keer getroffen in competitieverband. Daarvan won FIT Boys 9 keer, speelden ze 4 keer gelijk en won BSVV 5 keer. FIT Boys scoorde in al deze ontmoetingen 25 keer en BSVV 21 keer. Grootste uitslag voor BSVV was de 5 – 1 op 10 mei 2018. Op 1 oktober 2011 zette FIT Boys de grootste uitslag neer, 5 – 0. In de seizoen tussen 2008 en 2014 eindigde FIT Boys vaak boven BSVV, speelde nog één seizoen in de 2e klasse, maar zag ook 1 seizoen vanuit de 4e klasse BSVV in de 3e klasse spelen. In het seizoen 2015-2016 en 2016-2017 acteerde BSVV een trede lager. De laatste twee seizoenen vechten de beide clubs met name de strijd uit om de promotie-/degradatieplekken.

De wedstrijd vanmiddag op Sportpark Noord-West staat onder leiding van scheidsrechter Guus van Ekelenburg uit Appelscha en we hopen op een sportieve ontmoeting en dat de beste moge winnen.