23 april, 14:30 uur: FIT Boys – Hoogeveen

20 april 2022
de Webmaster

Deze zaterdag speelt de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh thuis op sportpark Noord-West om 14:30 uur tegen Hoogeveen. Hoogeveen speelt een grijs seizoen, het kampioenschap is ver weg en alleen de 3e periode zou nog binnengehaald kunnen worden. Voor een ploeg met ambities om te promoveren is de 3e klasse D ook een zware klasse, want er zijn meer kapers op de kust. Qua degradatie is het ook dringen en doen 5 ploegen nog mee voor 3 plekken om rechtstreekse degradatie of de nacompetitie. En dat zijn naast FIT Boys ook SVN’69, BSVV en CSVC en Hollandscheveld is ook nog net niet veilig. Kortom, vanmiddag spelen er twee ploegen die nog ergens om strijden, de 3e periode en degradatie.

Hoogeveen speelt zoals gezegd een grijs seizoen. Hoewel het de enige ploeg is die kampioen Nieuwleusen heeft verslagen, is er geen sprake van een constant seizoen. De ploeg noemt het zelf wisselvallig en dat is het. Goede resultaten worden afgewisseld met zeperds en dan kun je ook niet anders dan in de middenmoot meedraaien. Er werd 10 keer gewonnen, 2 keer gelijkgespeeld en 6 keer verloren en dat leverde 32 punten op met een doelsaldo van 45 voor en 25 tegen. De ploeg van trainer/coach Herman Schonewille kan alleen nog een rol van betekenis gaan spelen in de 3e periode en een goed resultaat vanmiddag is dan een must na het gelijke spel van vorige week. Ismael Ucan is de topscoorder van Hoogeveen met 13 doelpunten.

FIT Boys lijkt veroordeeld tot de laatste drie plekken en als het 14e blijft wacht volgend seizoen de 4e klasse. De nummer 12 en 13 spelen nog nacompetitie en dat lijkt het hoogst haalbare. De ziekenboeg zat deze week nog aardig vol. Thijs Oosting komt niet meer in actie met een zware enkelblessure. Julian Boom, Stefan Eefting en keeper Niels van der West zijn ook geblesseerd, maar kunnen hopelijk deze zaterdag weer aansluiten. Lars de Boer is nog geschorst. Zo wordt de spoeling dun en zal trainer/coach Otto Halmingh waarschijnlijk wel weer een beroep moeten doen op JO19-spelers.

De onderlinge resultaten lopen vanaf 2015 en zijn er totaal 8. FIT Boys won er 2, speelde er 1 gelijk en verloor er 5. Doelsaldo 6 voor en 23 tegen. Er zijn wat memorabele duels en voor FIT Boys is dat de 1 – 0 overwinning thuis op 31 maart 2018 door een doelpunt van Jos Gerding. De 2 – 4 op 6 april 2019 was een zure. FIT Boys kwam nog met 2 – 0 voor door doelpunten van Julian Boom en Stefan Eefting, maar Hoogeveen boog dit om in een 2 – 4 winst.

De wedstrijd deze zaterdag op Sportpark Noord-West tussen FIT Boys en Hoogeveen start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Rolf van der Molen uit Gerkesklooster.