25 mrt, 14:30 uur: FIT Boys 1 – Fc Assen 1

20 maart 2023
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Hamingh ontvangt deze zaterdag op Sportpark Noord-West nummer drie Fc Assen. FIT Boys verloor afgelopen zaterdag vrij kansloos van nummer twee RWF, maar wel met een behoorlijk gehavend team (7 blessures, 3 niet volledig wedstrijdfitte spelers en 2e keeper met 2e mee). Voor verzorgster Ria de Vries dus zaak nog een aantal spelers wedstrijd fit te krijgen. Fc Assen kreeg Waskemeer op bezoek en moest in de 79e minuut toch nog de gelijkmaker (1 – 1) incasseren. Fc Assen bleef daardoor 3e met 5 punten achterstand op nummer 2 RWF en 1 wedstrijd minder.

Fc Assen sprak vooraf aan dit seizoen een duidelijke ambitie uit (direct promoveren om zo in 2 seizoenen door te stoten naar de 2e klasse), maar merkt dat er in de 4e klasse enkele sterke tegenstanders zijn. De achterstand op Onstwedder Boys (8 punten) lijkt al onoverbrugbaar en dus lijkt het zaak 3e te worden en zo de 3e periode te kunnen pakken als hoogst geklasseerd team zonder periode. Fc Assen won al 9 keer, maar speelde ook 3 keer gelijk en verloor 4 keer. En dan sta je met 30 uit 16 derde (doelsaldo 33 voor en 21 tegen). Trainers/coaches Jon Yntema en Niels Boorsma (die na dit seizoen stoppen) kunnen met Allesandro Hut beschikken over een echte goalgetter. Hij scoorde al 12 keer.

FIT Boys zit, zoals vorige week al gememoreerd in de voorbeschouwing, in de hoek waar de klappen vallen. In de periode na 26 november in 9 wedstrijden 4 punten gehaald. En in de laatste 6 weken vulde de ziekenboeg zich gestaag. Op het toppunt waren van de 19 selectiespelers 10 spelers geblesseerd. Gelukkig loopt dat aantal terug en 2 van de 10 hebben afgelopen zaterdag weer wedstrijdminuten gemaakt en 1 zal dat komende zaterdag gaan doen. En dan moet trainer/coach Otto Halmingh hopen dat er nog meer spelers uit de ziekenboeg kunnen aanhaken, want de ploeg moet in de laatste 8 wedstrijden nog wel wat punten gaan pakken om aan te haken met het linkerrijtje. Topscoorders aan FIT Boys-kant zijn Daniël van der West en Lars Hilberts met elk 7 doelpunten.

De historie tussen beide ploegen is niet erg groot, 3 wedstrijden slechts. Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. FIT Boys behaalde in deze 3 wedstrijden 7 punten. Het won met 1 – 2 in 2020, speelde 1 – 1 gelijk in 2021 en eerder dit seizoen werd er met 2 – 4 gewonnen. Na 1 – 0 en 2 – 1 achter trok FIT Boys de 3 punten over de streep met een hattrick van Daniël van der West.

De wedstrijd tussen FIT Boys en Fc Assen deze zaterdagmiddag om 14:30 uur op Sportpark Noord-West staat onder leiding van scheidsrechter Mika Assen.